Cronica dimineții – Disney+, concurentul Netflix, se va lansa anul viitor

1. Deși importurile de petrol ale Chinei au atins un record în Octombrie, ajungând la 9,61 milioane de barili pe zi, prețul petrolului american a scăzut cu 20% în ultimele 30 de zile, pierzând tot câștigul din acest an. (CNBC)

2. Numărul mediu al copiilor născuți de o femeie, la nivel global, a scăzut la jumătate comparativ cu anii ‘50, de la 4,7 la 2,4. În România media este de 1,6. (BBC)

3. Disney a anunțat rezultatele pe ultimul trimestru: venituri de $14,31 miliarde, în creștere cu 12%, profit de $2,32 miliarde, în creștere cu 33%. (WSJ)

4. Staţiunea Saturn va fi modernizată cu bani europeni, urmând să fie reabilitate trotuarele, să fie amplasat mobilier urban şi amenajate spaţiile verzi. De asemenea, vor fi realizate piste şi staţii de biciclete şi vor fi montate panouri de informare. Valoarea investiţiei este de aproximativ 20 de milioane de lei, fonduri europene. (News.ro)

5. România se numără printre țările UE unde familiile resimt cel mai puternic costul excesiv de împovărător al chiriei sau achiziției unei locuințe, arată un studiu al Băncii Mondiale. (Profit.ro)

6. Disney+ se va numi platforma de streaming care va concura cu Netflix și va fi lansată spre finalul anului viitor. Disney va retrage de pe Netflix toate filmele din seria Star Wars, Marvel precum și cele produse de Pixar. (Engadget)

7. Grupul german Volkswagen are în plan să transforme trei fabrici auto, din Germania, pentru a începe construcția unei mașini electrice pe care să o vândă la un cost sub 20.000 euro, într-o încercare de a concura Modelul 3 de la Tesla. Consiliul de Administrație al companiei ar urma să discute aprobarea acestui plan pe 16 Noiembrie. (Reuters)

8. Exporturile de arme ale Statelor Unite au crescut cu 13% pe primele nouă luni ale anului, ajungând la $192,3 miliarde. (Reuters)

9. Aproximativ 3 milioane de persoane au plecat din Venezuela, de la declanșarea crizei economice, în 2015, conform datelor ONU. Un milion dintre ei au părăsit țara cu destinația Columbia. Venezuela are o populație de 32+ milioane. (TheGuardian)

10. Pentru prima oară de la Bobby Fischer, care a câștigat titlul mondial la sah în anii ‘70, americanii au un reprezentant în finală, în persoana lui Fabiano Caruana. El va juca, începând de astăzi, 12 partide cu norvegianul Magnus Carlsen, actualul campion mondial. (Quarz)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cele mai mari bănci din România estimează că economia românească va crește anul acesta cu rate cuprinse între 2,6% și 3,8% – Cronica dimineții
În România „nu a existat și nu există un sistem integrat de identificare a donatorului și a primitorului de organe” – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău