Cronica diminetii – Dragnea: Multinaționalele finanțează rezist, finanțează aceste mișcări și îndeamnă angajații să meargă la proteste.

1. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat aseară, la Antena 3, că guvernul Dăncilă nu va pleca pentru că vrea Iohannis, precizând că personal își dorește suspendarea președintelui, chestiune care nu s-a discutat încă în coaliție. „Dacă vrem să-l suspendăm, îl suspendăm, pur și simplu. Eu aș vrea. Să vedem dl. Tăriceanu… dacă s-a schimbat”, a declarat Liviu Dragnea. (Digi24)

2. Paul Manafort, fostul șef de campanie al președintelui american Donald Trump la alegerile din 2016, a fost găsit vinovat pentru opt fapte de evaziune fiscală, fraudă bancară și ascunderea unor conturi ca parte a investigației privind interferența Rusiei în alegerile din 2016. Fostul șef de campanie este acuzat de 18 infracțiuni, printre care fraudă bancară, evaziune fiscală si ascunderea unor conturi bancare din străinătate în primul caz adus în instanță de către consilierul special Robert Mueller. Manafort a pledat nevinovat la începutul procesului. (Hotnews)

3. Michael Cohen, fostul avocat al președintelui american Donald Trump, a pledat vinovat într-un tribunal din Manhattan pentru încălcarea legilor privind finanțarea campaniilor electorale. El a spus că a făcut acest lucru în direcția „candidatului”, acționând pentru „scopul de a influența alegerile”. Recunoașterea faptelor de către Cohen a fost legată de sumele plătite pentru presupusele amante ale lui Trump. Cohen a recunoscut opt ​​fapte, inclusiv fraudă fiscală și bancară, în cadrul unui acord cu procurorii și a declarat în fața instanței că a fost condus de „un candidat la funcția federală”, presupus a fi Trump, pentru a încălca legile electorale federale. (WSJ)

4. Netflix testează posibilitatea de a muta plățile utilizatorilor iOS “pe direct”, încercând să scape de comisionul plătit către Apple. Compania testează, până la 30 Septembrie, în 33 de țări, redirectarea către versiunea de mobil a siteului a utilizatorilor care doresc să facă plată. Comisionul Apple este de 30%. (TechCrunch)

5. Facebook va renunța, în această toamnă, la mai mult de 5000 criterii de targetare disponibile pentru campaniile publicitare, pe platforma, pentru a preveni discriminările pe motive etnice sau religioase. (BuzzFeed)

6. Slack, platforma de comunicare pentru companii/grupuri care lucrează împreună, a confirmat că a strâns $427 milioane într-o nouă rundă de finanțare, Serie H, care evaluează compania la $7.1 miliarde. (TechCrunch)

7. Liderul PSD Liviu Dragnea acuză că multinaționalele finanțează mișcările de stradă și asociațiile care protestează față de măsurile Guvernului, îndemnându-și angajații să iasă la protest, întrucât au anumite interese economice. „Multinaționalele finanțează rezist, finanțează aceste mișcări și îndeamnă angajații să meargă la proteste. Acum e mai slabă mișcarea asta, s-au mai potolit”, a declarat Liviu Dragnea aseară la Antena 3. Liderul PSD a adăugat că aceste companii au anumite interese economice. Aceeași idee a fost vehiculată săptămâna trecută și de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. (Profit.ro)

8. Mitingul antiguvernamental din 10 august din Piaţa Victoriei a fost o tentativă de lovitură de stat eşuată, susţine liderul PSD Liviu Dragnea, declarându-se convins că a fost o „organizare paramilitară foarte bine pusă la punct”. Dragnea s-a declarat convins că protestatarii au vrut să dea jos Guvernul prin violenţe şi a subliniat că Jandarmeria a acţionat legal prin intervenţia pe care a avut-o pentru restabilirea ordinii când au apărut violenţele. (News.ro)

9. Platforma Bringo, o aplicație IT prin intermediul căreia produsele diferitelor magazine pot fi comandate și primite de cumpărători direct acasă, preluată anul trecut trecut de grupul francez de retail Carrefour, a atras în 2017 venituri de aproape 1 milion de lei, dar a avut o pierdere de 3,6 milioane lei. (Profit.ro)

10. Poliția italiană îi caută pe cei doi bărbați, vorbitori de limbă engleză, care s-au dezbrăcat și s-au fotografiat în lenjerie intimă în fântână “Altare del Patria”, un monument dedicat soldaților căzuți în primul război mondial. Unul dintre cei doi și-a dat jos și lenjeria intimă, pozând pentru turiștii aflați în zonă. Bărbații riscă o amendă de 400 euro de persoană. (TheGuardian)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Consilierii lui Biden: Rusia ar putea câștiga războiul în câteva săptămâni/luni dacă Ucraina nu primește ajutor – Cronica dimineții
Agenția de rating Fitch se așteaptă ca economia României să intre în recesiune tehnică în primul trimestru din 2023 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău