Cronica diminetii – Dragnea primeste un vot de incredere in Comitetul Executiv al PSD

1. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a câștigat disputa cu contestatarii săi, majoritatea membrilor Comitetului Executiv dându-i un vot de încredere. (News.ro)

2. Guvernul a transformat proiectul legii lobby-ului în ordonanță de urgență și pregătește aprobarea actului normativ. (Profit.ro)

3. Procurorul general adjunct, Rod Rosenstein, ar fi sugerat anul trecut înregistrarea în secret a preşedintelui SUA, Donald Trump, pentru a activa astfel Amendamentul Nr. 25 din Constituţia SUA, adică declararea lui ca incapabil să îndeplinească funcţia de președinte. Potrivit altor persoane prezente la discuție, declarația ar fi fost una sarcastică. Rod Rosenstein a dezmințit informația. (CNN)

4. China ar fi anulat discuțiile, planificate pentru zilele următoare, cu Statele Unite, acuzând presiunea exercitată de partea americană prin impunerea de noi tarife la începutul acestei săptămâni. (WSJ)

5. Jurnalista Sabina Fati va conduce redacţia Radio Europa Liberă din România, stabilită la Bucureşti, începând cu 1 octombrie, potrivit unui anunţ făcut vineri de redactorul şef al postului, Nenad Pejic. (News.ro)

6. Comparativ cu 1980 rata obezității s-a dublat în 73 de țări și a crescut în 113. Nu a scăzut în nici o țară. (HuffingtonPost)

7. Când oamenii văd o scenă confuză într-un material video, pot derula/repeta pentru a o înțelege mai bine. Pentru Inteligența Artificială această opțiune nu există ceea ce reprezintă o problemă ținând cont de viitorul construit pe baza acestei tehnologii. O analiză amplă în Quanta.

8. Conform unui sondaj din 2017, 91% dintre utilizatori acceptă acordurile de utilizare ale serviciilor online fără să le citească. (WSJ)

9. Acțiunile Farfetch au crescut cu 42% în prima zi de listare pe bursă, compania fiind evaluată la $8.2 miliarde. (Bloomberg)

10. CIA a declasificat o parte din bancurile care circulau în Uniunea Sovietică pe timpul războiului rece. (Link)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Bursa românească ajunge la maximul post-criză – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Trump va declara starea de urgență națională pentru a-și finanța zidul

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău