Cronica diminetii – drone in loc de artificii de ziua Americii

1. Câteva sute de oameni au protestat aseară, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de modificările aduse Codului Penal. Ei au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Călin Farcaş, tânărul de 29 de ani din Braşov care a murit după ce a aşteptat doi ani să primească un nou plămân. (News.ro)

2. Simona Halep a trecut în turul 2 la Wimbledon în timp ce Monica Niculescu a fost eliminată. Maria Sharapova și Petra Kvitova au fost și ele eliminate din turul 1. Astăzi, în turul 2, vor juca Alexandra Dulgheru, Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu.

3. Fondul de investiții german Earlybird, unde este partener și un roman, Dan Lupu, a anunțat atragerea a 175 milioae euro pentru investiții în startup-uri de tehnologie din Europa. Earlybird este investitor în singurul unicorn plecat din .ro, UiPath. (VentureBeat)

4. O femeie de 45 de ani din Massachusetts, al cărei picior a fost prins într-un spațiu între tren și peron, i-a implorat pe cei care veniseră să o ajute să nu cheme ambulanța din motive de cost. Materialul video cu femeia cerand să nu fie chemată salvarea pentru că “știți cât de mult costă” a devenit viral după ce a fost preluat de mai multe publicații americane. Costul transportului cu ambulanță în Boston este între $1200 și $1900. (TheHill)

5. Facebook închide 3 aplicații care nu au “prins” la utilizatori: Hello, o aplicație Android pentru contacte, Moves, o aplicație fitness și thb, o aplicație social media pentru
Iiceeni care-ți permitea să rămâi anonim. Ultimele două sunt achiziții. (Facebook)

6. Clash of Clans, cel mai downloadat joc din App Store, a generat venituri de +$4 miliarde din 2010 până astăzi. Aplicația facebook este cea mai downloadată pe device-urile Apple, cu peste 700 milioane de descărcări. (Techcrunch)

7. Componenții naționale de fotbal ai Japoniei au făcut curat în vestiar, după înfrângerea în fața Belgiei, și le-au lăsat organizatorilor o notă, scrisă în rusă, pe care scria “mulțumim”. (CNN)

8. Astăzi americanii își sărbătoresc ziua națională, iar în 3 state, California, Colorado și Arizona, se vor folosi drone în locul artificiilor pentru a limita pericolul apariției incendiilor.  (USAToday)

9. 29% dintre stațiile tv din Uniunea Europeană isi au sediul central în Marea Britanie. (Advanced Television)

10. Anglia a completat tabloul sferturilor de finală de la Cupa Mondială, eliminând, după loviturile de departajare, naționala Columbiei. Este pentru prima oară când englezii câștigă la penalty-uri la un meci de Cupă Mondială. Sferturile de finală se vor juca vineri și sâmbătă.

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cursurile unei clase se suspendă dacă un elev este confirmat cu COVID-19 – Cronica dimineții
Armata norvegiană: 310.000 victime cauzate de războiul din Ucraina, din care 30.000 de civili – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău