Cronica dimineții – Facebook a angajat o firmă de PR care trebuia să sugereze că atacurile la adresa sa sunt orchestrate de George Soros

1. Angajaţii Metrorex au fost în această dimineață într-o grevă de avertisment de două ore, nemulţumirile principale fiind legate de salarii, în condiţiile în care ei solicită o creştere salarială de 42%. Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a catalogat negocierile purtate cu sindicaliştii de la metrou drept „şantaj”, spunând că dacă s-ar accepta o astfel de creştere salarială, preţul biletului pentru o călătorie cu metroul ar creşte de la 2,5 la 4 lei. (News.ro)

2. Facebook a angajat, acum un an, o firmă de PR care a avut misiunea de a slăbi presiunea din jurul scandalului implicării rușilor în manipularea alegerilor folosind platforma de social media prin atacarea practicilor de business a celor de la Apple și Google. De asemenea a mai angajat o altă firmă de PR care a trebuit să sugereze că George Soros se află în spatele atacurilor împotriva platformei. (NYTimes)

3. Guvernul britanic a aprobat ieri, după o şedinţă maraton, acordul pentru Brexit, de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. (News.ro)

4. Uber a raportat, pe trimestrul 3, pierderi de $939 milioane, în creștere cu 32%, la venituri de aproape $3 miliarde, în creștere cu 38%. Volumul total al comenzilor a crescut cu 34%, la $12,7 miliarde. Pentru prima oară a fost făcut public și volumul comenzilor Uber Eats, de $2,1 miliarde, o creștere de 150%, conform rapoartelor. (TechCrunch)

5. Bitcoin-ul a scăzut sub $5600, cel mai redus nivel din ultimele aproape 13 luni, moneda virtuală fiind la cea de a treia sesiune consecutivă de depreciere. (Profit.ro)

6. Publicitatea online din Statele Unite a ajuns, conform raportului prezentat de IAB, la aproape $50 miliarde în primul semestru al acestui an, o creștere de 23% comparativ cu perioada similară a anului trecut. (Link)

7. Șeful autorității care supraveghează piața financiară din Polonia, Marek Chrzanowski, și-a dat demisia după ce două ziare, Gazeta Wyborcza și Financial Times, au scris despre faptul că ar fi cerut mita de 9,3 milioane euro unei bănci aflate în dificultate din cauza creditelor neperformante acordate. (Politico)

8. Ford a încheiat un parteneriat cu Walmart și Postmates pentru a începe testele prin care mașinile sale autonome livrează cumpărăturile. Testele se desfășoară în Miami-Dade County. (TechCrunch)

9. EA a anunțat că va relansa în format 4K două dintre cele mai bune jocuri de strategie din anii ‘90, Command & Conquer și Red Alert. (Engadget)

10. Astronomii au descoperit, în al doilea cel mai apropiat sistem solar, o planetă similară cu a noastră, având o dimensiune de 3 ori mai mare. Planeta se află la 6 ani lumina distanță și este a doua exoplanetă descoperită aproape de noi, după cea din 2016. (TheVerge)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Directorul Metrorex, întrebat dacă metroul din Drumul Taberei va circula din luna septembrie: Vom vedea – Cronica dimineții
Guvernul a juns la concluzia că nu se va putea încadra în țintă de deficit pentru anul acesta – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău