Cronica dimineții – Facebook recunoaște angajarea unei firme de PR pentru a-l analiza pe Soros

1. Guvernul taie, la a doua rectificare bugetară din acest an, cele mai importante fonduri de la Ministerul Transporturilor – 1,16 miliarde de lei, urmând că bani să piardă și alte ministere, precum cele ale Cercetării și Inovării -228,9 milioane de lei, Educației -198 milioane de lei și Culturii -176,8 milioane de lei. Bani în plus pe final de an urmează să primească Ministerul Finanțelor +2,7 miliarde, inclusiv 1 miliard de lei pentru plata dobânzilor, Ministerul Muncii + 787 milioane lei, Ministerul Sănătății + 211 milioane lei, Ministerului Justiției +138,5 milioane de lei. (Profit.ro)

2. Democrații au câștigat votul popular, pentru Camera Reprezentanților, cu un plus de 8,6 milioane de voturi, cea mai mare diferență înregistrată în fața Republicanilor de la alegerile de după Watergate, când republicanul Richard Nixon a fost obligat să demisioneze. Atunci, în 1974, diferența a fost de 8,7 milioane voturi. (USAToday)

3. BMW devine primul producător auto străin care primește licența pentru a opera servicii de rîde hailing în China. (Reuters)

4. Carburanții s-au ieftinit cu 7% în mai puțin de o lună, în principal ca urmare a scăderii prețurilor internaționale ale petrolului înregistrate în această perioadă. Iar tendința de ieftinire a combustibililor va continua probabil, marți petrolul depreciindu-se cu peste 7% și atingând cel mai redus nivel din acest an. (Profit.ro)

5. Unul dintre managerii de top ai Facebook a admis că a angajat o firmă de PR pentru a-l analiza și studia pe George Soros. (TheGuardian)

6. Amazon ar putea cumpăra de la Disney cele 22 de canale de sport regionale pe care studiourile le-au achiziționat de la Fox. (CNBC)

7. LinkedIn testează o versiune de “Stories” disponibilă momentan doar pentru studenții din Statele Unite. Lansate inițial de Snapchat și preluate cu succes de Instagram și Facebook, filmele video de scurtă durată care dispar după un anumit timp ar putea fi introduse worldwide de LinkedIn. (TechCrunch)

8. Numărul avorturilor a scăzut cu 26% în Statele Unite între 2006 și 2015. În rândul adolescentelor scăderea este dublă, de 54%. (Reuters)

9. Generalul Igor Korobov, șeful GRU, serviciul secret al armatei ruse, a murit la vârsta de 62 de ani. Dezvăluiri recente au arătat că GRU a fost implicat în încercarea de asasinat, folosind un agent chimic, a fostului spion rus Sergei Skripal și a fiicei sale, refugiați în Marea Britanie. (BBC)

10. Stația Internațională Spațială împlinește 20 de ani (foto)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Meteorologii anunţă cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic în zece judeţe – Cronica dimineții
România a ajuns sâmbătă la un grad de umplere de 80% al depozitelor sale subterane de înmagazinare a gazelor naturale – Cronica dimineții