Cronica dimineții – Hackerii ruși vând cu 10 cenți datele unui cont de Facebook

1. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat aseară că ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a informat coaliţia de guvernare că „rectificarea bugetară va fi realizată în aşa fel încât deficitul bugetar să nu depăşeacă 3%”, aşa cum s-a stabilit de la început. El a adăugat că „ritmul de creştere al veniturilor este în grafic” şi că se înregistrează „o creştere cu 75% a investiţiilor comparativ cu primele zece luni ale anului trecut”. (News.ro)

2. BBC Rusia a analizat, împreună cu o firmă de securitate, datele a 81.000 de conturi scoase la vânzare de hackerii ruși. Pentru 10 cenți per cont puteai avea acces la conversațiile private și la alte date ale utilizatorului. Cei care le vindeau au susținut că au 120 milioane astfel de conturi la vânzare, din care doar 2 milioane ar fi din Rusia. Facebook a declarat că datele au fost compromise, cel mai probabil, de extensiile instalate de utilizatori în browser. (BBC)

3. Vânzările de telefoane mobile au scăzut cu 6% în trimestrul 3, până la 355,2 milioane unități, conform datelor prezentate de IDC. Samsung, Huawei, Apple și Xiaomi rămân în top, însă Samsung a pierdut 13,4% din vânzări, în timp ce Huawei a crescut cu aproape 33%. (Link)

4. Conform unor surse, în 2011 iranienii au căutat și au găsit pe Google siteurile pe care CIA le folosea pentru a comunica cu agenții și colaboratorii din teren, distrugând o întreagă rețea CIA. (YahooNews)

5. Amazon va angaja 100.000 lucrători temporari pentru sezonul cumpărăturilor de sărbători, cu 20.000 mai puțini decât anul trecut, un posibil semn că automatizarea și roboții au înlocuit parțial factorul uman. (CNBC

6. Reid Hoffman, unul dintre cofondatorii LinkedIn, a declarat că a lansa o companie nouă este ca și cum te-ai arunca de pe o stâncă și ai încerca să asamblezi un avion în timp ce cazi. (CNBC)

7. La trei zile de la atacul asupra sinagogii din Pittsburgh, Facebook permitea clienților de publicitate să cumpere reclame ce targetau “white genocide conspiracy theory”. (TheIntercept)

8. Deși riscurile sunt foarte mari, inclusiv de a deceda, din ce în ce mai mulți bărbați britanici apelează la operații de “ridicare” a feselor. (BBC)

9. Paul Makonda, guvernatorul celui mai mare oraș din Tanzania, Dar es Salaam, le-a cerut locuitorilor, printr-un clip postat pe YouTube, să-i raporteze toți homosexualii și lesbienele din oraș pentru a-i putea aresta. El a lăsat și un număr de telefon unde se pot face sesizările. Pedeapsa pentru homosexualitate în Tanzania poate ajunge până la 30 de ani de închisoare, una dintre cele mai dure legislații din lume. Dar el Sallaam are o populație de peste 4,3 milioane locuitori. (NBCNews)

10. Blizzard a anunțat “Diablo Immortal”, primul joc pentru mobil din seria Diablo, deschizând pre înregistrările pentru versiunea beta a jocului. (Engadget)

Fotografia dimineții: președintele Trump și mesajul “Sanctions are coming”, scris cu același font folosit de HBO pentru sloganul serialului Game of Thrones, “Winter is coming”.

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Google lucreaza la o versiune cenzurata a search-ului pentru China
1.279.000 de cetățeni români au revenit în țară din 23 februarie – Cronica dimineții