Cronica dimineții – În Florida se reia numărarea voturilor

1. Cel putin 25 de persoane au murit în incendiile care au cuprins nordul Californiei, iar 250.000 au fost evacuate din calea focului. Paramount Ranch, locul unde s-au filmat numeroase filme și seriale, inclusiv Westworld sau Dr. Quinn, a ars complet. (Link)

2. În Florida, numărarea voturilor pentru guvernator și Senat se va relua. Legea prevede renumărarea dacă diferența între candidați este mai mică de 0.5%. Pentru ambele poziții, la prima numărare au ieșit câștigători candidații Republicani. (CNN)

3. Alibaba a anunțat vânzări de $10 miliarde în prima oră de Singles’ Day, cel mai mare eveniment de vânzări online din lume. Comparativ cu anul trecut creșterea este de 21%. (Reuters)

4. Autoritățile din Singapore au criticat Facebook pentru refuzul de a șterge un post despre o posibilă legătură între prim ministru Lee Hsien Loong și scandalul de corupție din jurul fondului suveran din Malayesia. “Refuzul de a șterge postarea arată nevoia unei legislații care să combată fake news-ul” a declarat Ministrul Justiției din Singapore. Facebook a refuzat să comenteze subiectul. (Bloomberg)

5. Astronomii de la Universitatea din Varșovia, Polonia, au descoperit, în galaxia noastră, două planete solitare care nu gravitează în jurul altor stele. Planetele solitare/rogue planet sunt foarte greu de observat deoarece nu sunt luminate de nici o stea/soare. (Link)

6. Patru miniștri, susținători ai rămânerii în UE, din guvernul Britanic și-ar putea anunța demisiile după ce ultimul plan al prim ministrului Theresa May a fost respins de oficialii de la Bruxelles. (Reuters)

7. The Food and Drug Administration din Statele Unite a propus interzicerea țigărilor mentolate. (WSJ)

8. Preşedintele Donald Trump nu a putut participa la comemorarea în Franţa a soldaţilor şi marinarilor americani ucişi în timpul Primului Război Mondial, deoarece ploaia a făcut imposibilă organizarea deplasării la ceremonie, a spus Casa Albă. (News.ro)

9. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat aseară, la România TV, că liderul PSD Liviu Dragnea vrea să o ”lichideze” şi că intenţionează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei, iar sectoarele să devină unităţi administrativ-teritoriale. Firea a spus că în urmă cu câteva zile Dragnea a avut o întâlnire cu primarii de sectoare, în afară de Robert Negoiţă, cărora le-a spus că Firea va fi înlăturată de la conducerea organizaţiilor PSD Ilfov şi Bucureşti şi că va fi dată această OUG, iar Gabriela Firea va rămâne doar primar general onorific. (News.ro)

10. Recomandare documentar: “The Vietnam War”, disponibil pe Netflix, 10 episoade, fiecare a câte 90-100 minute, despre cel mai mare dezastru al politicii externe a Statelor Unite. (Link)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Kovesi a anunțat că e suspectă pentru abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă
Ministrul Sănătăţii: Noaptea de Înviere a fost ”liniştită”, iar majoritatea românilor au înţeles mesajul de a rămâne acasă în izolare – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău