Cronica diminetii – Liderul ALDE european îi răspunde lui Tăriceanu: Nu urmaţi calea iliberală, în niciun caz în numele nostru

1. Analiștii ING Bank avertizează că România s-ar putea găsi într-o situație dificilă în perioada următoare, în condițiile în care politicile fiscale și poziția bugetară se află în cea mai proastă situație post-criză, creșterea economică decelerează, iar țara intră în febra electorală, cu multe din promisiunile precedente costisitoare păstrate pentru a maximiza impactul la următoarele alegeri. (Profit.ro)

2. Partidele populiste din Europa și-au triplat susținerea în ultimii 20 de ani, trimițându-și liderii la guvernare în 11 țări europene. Unul din patru europeni a votat un partid populist. (TheGuardian)

3. Economiștii JP Morgan vad o încetinire a creșterii economiei americane începând cu trimestrul 3 al anului viitor, ceea ce va duce rata creșterii pe 2019 la 1.9%. Prognoză pentru dobânda de referință, stabilită de Banca Federală, este de 3.5%, la finalul anului viitor. (CNBC)

4. Guy Verhofstadt, președintele ALDE european, i-a răspuns liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la scrisoarea pe care cel din urmă o trimisese grupului și în care afirmă că Rezoluția Parlamentului European privind statul de drept din România are la baza opinii partizane și că liberal-democrații români sunt „profund îngrijorați” de punerea în scenă a unei acțiuni după modelul procuraturii: “După cum am subliniat deja în dezbaterea plenară din 3 octombrie a Parlamentului European: nu urmăriți calea iliberală. Nu în numele nostru, și cu siguranță nu cu numele nostru!”. (Hotnews)

5. Mark Zuckerberg a dat un interviu pentru CNN în care a transmis două mesaje importante: 1) nu are de gând să renunțe la poziția de președinte al boardului Facebook și să rămână doar CEO 2) o susține pe Sheryl Sandberg, directoarea operațională a companiei, cu care lucrează de 10 ani și spera să mai lucreze multe alte decenii. (TechCrunch)

6. Realizatorul tv Rareș Bogdan a amenințat că va părăsi Realitatea Tv dacă directorul Edward Pastia nu este demis și nu este ridicată interdicția, de a nu mai apărea pe postul tv, impusă pentru Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu. (Hotnews)

7. Numărul americanilor care consideră pornografia acceptabilă, din punct de vedere moral, a crescut de la 30%, în 2011, la 43%, anul acesta. (Quarz)

8. Revista Glamour își va înceta apariția în print, în Statele Unite, începând de anul viitor, ediția de Ianuarie, care va apărea în perioada următoare, fiind ultimul număr pe hârtie. Editată de Conde Nast, care deține și Vogue, Glamour își va continua dezvoltarea în mediul digital. (USAToday)

9. O postare în care o familie din Sudanul de Sud își scosese fata, de 17 ani, la licitație, pentru a fi măritată, a stat pe Facebook mai multe săptămâni fiind ștearsă abia la sesizarea presei. Licitația, la care au participat 5 bărbați, a fost câștigată de cel care a oferit 500 de vaci, trei mașini de lux și $10000, nunta având loc la începutul acestei luni. (Reuters)

10. Suporterii echipei River Plate i-au oferit două bilete unui copil argentinian în vârstă de şase ani care voia să îşi vândă jucăriile pentru a ajunge pe stadion pentru a-şi susţine favoriţii la manşa secundă a finalei Copa Libertadores, cu Boca Juniors. Renzo, fan al River Plate, îşi scosese o masă în faţa casei cu câteva jucării, pe care pusese următorul afiş: “Vând jucării pentru a putea merge pe Monumental”. (News.ro)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Educației: Elevii din 7.116 şcoli merg la cursuri, în alte 2.711 va fi aplicat scenariul hibrid, iar copiii din 101 şcoli vor învăţa online – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Lime aduce 1000 de trotinete electrice la București

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău