Cronica dimineții – Ludovic Orban vrea alianță cu USR PLUS dar cu susținerea lui Iohannis

1. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat aseară, la Digi24, referitor la o colaborare cu USR-PLUS, că oricine se implică împotriva actualei coaliţii de guvernare este un posibil partener, cu care liberalii nu se bat, deoarece adversarul este PSD-ALDE. Orban a spus însă că pentru prezidenţiale ar trebui susţinut Klaus Iohannis. (Digi24)

2. Negociatorii Democrați și Republicani din Congresul american au ajuns la un acord în privința finanțării “zidului” de la granița cu Mexic, astfel încât activitatea guvernului să nu fie iar oprită. Acordul prevede fonduri de $1,375 miliarde pentru stâlpi din oțel pe 88+ km de graniță, mult sub cei $5,7 miliarde ceruți de Donald Trump. Acordul trebuie validat de președintele Statelor Unite. (AP)

3. Amazon a anunțat achiziția Eero, un startup din San Francisco, dezvoltator de routere pentru extinderea rețelei WIFI în locuițe. Achiziția face parte din planul Amazon de a “controla” casa ajutând la conectarea mai ușoară a boxei inteligente Alexa la internet. (Bloomberg)

4. Fostul secretar general al PSD, Marian Neacşu, s-a înscris în Pro România şi va coordona campania partidului pentru alegerile europarlamentare din luna Mai, a anunţat Victor Ponta, care a reconfirmat că el va deschide lista partidului la aceste alegeri. (News.ro)

5. Nikolay Storonsky, fondatorul fintechului Revolut, trăiește la Londra dar s-a născut la Moscova, iar tatăl său, Nikolay Mironovich Storonsky, este vicepreședinte executiv, responsabil cu cercetarea, la Gazprom. Printre acționarii Revolut se află Yuri Milner, un important investitor în Facebook și Twitter, apropiat al cercurilor puterii de la Kremlin. (Link)

6. Guvernul italian ia în calcul vânzarea parțială a rezervei de aur, găzduită de Banca Centrală Italiană, pentru a acoperi deficitul din buget. “E o idee interesantă” a declarat vicepremierul Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului. O astfel de măsură ar intra însă în conflict cu autoritățile de la Bruxelles deoarece încalcă independența băncii centrale. Italia deține 2.451,8 tone de aur, a treia rezervă mondială, după Statele Unite și Germania. (CNBC)

7. Apple și Google sunt criticate pentru că găzduiesc o aplicație, Absher, care le permite bărbaților din Arabia Saudită să monitorizeze deplasarea femeilor și să primească alerte prin sms când acestea trec granița. Conform legilor saudite, fiecare femeie are un “gardian” care-i poate restricționa accesul pe aeroporturi sau în alte locuri. (Link)

8. Posesorii de iPhone din Statele Unite au cheltuit anul trecut, în medie, $79 pe aplicații, cu 36% mai mult decât în 2017 și mult peste cei $33 cheltuiți în 2015. (TechCrunch)

9. New York Times publica o listă cu 50 de startup-uri care ar putea deveni următorii unicorni, companii tech a căror evaluare este de minim $1 miliard. (Link)

10. Elon Musk este încrezător că mutarea pe Marte va costa într-o zi mai puțin de $500.000, poate chiar $100.000. Musk a adăugat că în funcție de numărul “doritorilor”, populația din țările avansate va putea să-și finanțeze mutarea pe planeta roșie cu fondurile obținute din vânzarea caselor pe Pământ. (CNBC)

Fotografia dimineții – Câștigătorul premiului de la loteria din Jamaica încercând să rămână anonim:

Dacă sunteți interesati să sponsorizati Cronica o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Municipiul Timișoara intră în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19 – Cronica dimineții
Iohannis: Nu cred că va fi necesar şi nu există un plan de a intra într-un procedeu de austeritate – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău