Cronica dimineții – Microsoft depășește Amazon și redevine a doua cea mai valoroasă companie din lume

1. România ar putea întâmpina dificultăţi în exercitatea preşedinţiei semestriale a Uniunii Europene anul viitor, în contextul în care se confruntă cu dificultăţi pe plan intern în domeniul luptei împotriva corupţiei, şi-a exprimat îngrijorarea comisarul european însărcinat cu Justiţia, Vera Jourova. România va prelua de la Austria, la 1 Ianuarie, pentru 6 luni, conducerea președenției Uniunii Europene. (News.ro)

2. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut ieri două reacții la adresa declarațiilor făcute de Călin Popescu Tăriceanu, partenerul din coaliția de guvernare. În prima din ele, Dragnea a declarat că ”Domnul Tăriceanu spune că trebuie să rămână neapărat dl Toader în Guvern. Dl Iohannis spune că trebuie să plece. Suntem într-o mare dilemă în partid. Ne vom exprima, trebuie să cântărim foarte bine. E vorba de două personalităţi pregnante din politica românească şi PSD trebuie să cântărească” (News.ro). În cea de-a doua, liderul PSD a declarat că trebuie să primească de la Călin Popescu Tăriceanu clarificări la afirmaţia privind incapacitatea României de a asigura Preşedinţia Consiliului UE, Dragnea spunând că nu trebuie să se joace cu vorbele. (News.ro)

3. După ce acțiunile Amazon au scăzut în ultimele zile, ștergând $65 miliarde din capitalizarea firmei, Microsoft a redevenit a doua cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare ce se aproprie de $900 miliarde. Apple rămâne pe prima poziție. (Reuters)

4. Epic Games, dezvoltatorii jocului de succes Fortnite, bazat pe engine-ul Unreal, dezvoltat de companie în ultimii 20 de ani, a fost evaluată la $15 miliarde după ce mai multe fonduri de investiții au subscris $1,5 miliarde într-o nouă rundă de finanțare. Disney și Tencent se numără printre acționarii Epic Games. (TechCrunch)

5. Postul de televiziune Antena 3 a anunțat, într-un comunicat de presă, că îl va acționa în instanță pe senatorul PSD Adrian Țuțuianu și că va cere despăgubiri de 2 milioane de euro. Anunțul vine după ce România TV a difuzat joi seară o nouă înregistrare în care Țuțuianu dezvăluie, între altele, că la Antena 3 s-ar fi plătit 2 milioane euro pentru a nu mai fi primiți în emisiuni anumiți lideri PSD. Antena 3 susține că toate afirmațiile sunt „complet false”. (Hotnews)

6. Piața globală a publicității în serviciile de streaming se va dubla până în 2023, ajungând la $47 miliarde, ritmul de creștere depășind toate celelalte forme de publicitate, inclusiv search-ul, conform datelor prezentate de World Advertising Research Center. Publicitatea online de tip display va crește cu 14,8% anul acesta, până la $68,1 miliarde, depășind ritmul de creștere al publicității pe motoarele de căutare, care va crește cu 11,8%, ajungând la $103 miliarde. (CNBC)

7. Twitch, platforma de streaming, deținută de Amazon, unde te poți uita la cum se joacă alți utilizatori diferite jocuri, a anunțat că a ajuns la o medie de 1 milion useri simultani în orice moment al zilei, în creștere de la 746.000, câți erau anul trecut. (TechCrunch)

8. Poșta americană oferă, gratuit, posibilitatea de a primi pe email imagini cu pachetul primit înainte de a fi expediat către destinatar. (Quarz) La noi, Poșta Română va introduce plata prin card bancar, în 1.000 de oficii poștale, până la sfârșitul acestui an. (Profit.ro)

9. Francezul Alain Roberts, supranumit „Human Spider”, a fost arestat după ce a escaladat cele 46 de etaje ale clădirii Heron Tower din Londra. Roberts nu a folosit nici un echipament de protecție, iar escaladarea celor 230 de metri, cât are clădirea, a durat 50 de minute. (Video)

10. NBC News si Megyn Kelly, vedeta tv transferată anul trecut de la Fox News, au decis să întrerupă colaborarea pentru emisiunea matinala, după ce Kelly a declarat, marți, că nu este neapărat un gest rasist să-ți colorezi fața în negru de Halloween. Kelly are semnat cu NBC un contract de $69 milioane pe 3 ani. (WSJ)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Apărării: România va începe la 1 Mai retragerea militarilor din Afganistan – Cronica dimineții
Fostul preşedinte american Donald Trump a fost achitat, în Senat, de acuzaţia de incitare la insurecţie – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău