Cronica dimineții – Microsoft depășește Apple și devine cea mai valoroasă companie din lume

1. Microsoft a devenit, raportat la capitalizarea pe bursă, cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple. (Link)

2. Salariul minim pe economie va creşte, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, şi nu de la 1 decembrie cum doreau iniţial guvernanţii și cum a anunțat premierul Viorica Dăncilă. (Digi24)

3. Defrișarea pădurilor din jungla amazoniană a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani. Analiza guvernului brazilian arată că, la nivel de Iulie, 7900 de km pătrați au fost defrișați, cu aproape 14% mai mult decât în anul precedent. Comparativ, județul Constanța are o suprafață de aproape 7100 km pătrați. (Reuters)

4. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a confirmat pentru Recorder că nu a dat aviz pentru evenimentul de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, care se va desfăşura duminică şi la care sunt aşteptaţi 30.000 de credincioşi. Acţiunea fiind în afara legii, astfel că evenimentul se va desfăşura „pe răspunderea proprietarului“, potrivit ISU. (News.ro

5. In Taiwan are loc un referendum pentru a decide dacă se legalizează căsătoriile între persoane de același sex. Dacă votul este pozitiv, Taiwanul va deveni prima țară din Asia care va permite căsătoriile între cupluri de același sex. (BBC)

6. Adobe vede vânzări în creștere, de Black Friday, pentru online-ul din Statele Unite, $6,4 miliarde, comparativ cu $5,03 cât au fost anul trecut. (TechCrunch)

7. Românii petrec cel mai puțin timp la cumpărături dintre europeni, doar 17 minute, la jumătate comparativ cu germanii, care au nevoie de 35 de minute și conduc clasamentul. (Profit.ro)

8. Reclamele la produsele de tip junk food vor fi interzise în toată rețeaua de transport public a Londrei, a anunțat primarul Sadiq Khan. Interdicția intră în vigoare în Februarie anul viitor și este menită să reducă rata obezității în rândul copiilor. (CNBC)

9. 96% dintre locuințele din România sunt deținute de proprietari privați, cel mai mare procent din lume. Un material BBC care analizează cum s-a ajuns la acest procent precum și simțul proprietății la români. (Link)

10. O bancă din Ucraina oferă o dobândă de 21% pentru depozitele clienților care merg 10000 de pași zilnic. Dobânda scade la 11% dacă timp de trei zile consecutiv numărul de pași scade sub target. Banca se conectează automat la o aplicație de unde-și preia datele despre numărul de pași. (TheGuardian)

Cronica diminetii de weekend este sustinuta de Hot-A-Porter, cel mai nou magazin de incaltaminte din galeriile Mariott.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Guvernul impune cea mai mare taxă bancară din Europa, peste cea din Ungaria
Cronica dimineții – Asalt final asupra ISIS în Siria

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău