Cronica dimineții – Ministrul Transporturilor spune că metroul va funcționa anul viitor în Drumul Taberei

1. Parlamentul European discută astăzi, pentru a doua oară, situaţia statului de drept în România, la solicitarea grupului PPE. Spre deosebire de precedenta dezbatere, când premierul Viorica Dăncilă a susţinut un discurs în plen, la discuţiile de azi ea nu va fi prezentă. (News.ro)

2. Guvernul a semnat ieri trei mari proiecte importante pentru investiţii în infrastructură: 1. Secțiunea 1 din autostrada Sibiu- Piteşti, 13 km ce vor fi finalizați în 4 ani, cost 129 de milioane de euro; 2. Lotul 3 din Centura Bucureştiului, care se va întinde pe o distanţă de aproximativ 18 km, cost 180 de milioane de euro; 3. Automatizarea magistralei 5 de metrou, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, declarând că tronsonul Râul Doamnei – Eroilor va fi pus în funcţiune anul viitor. (Digi24)

3. Dacă va fi introdusă coplată în sistemul privat de sănătate, românii vor fi nevoiţi să achite din buzunar diferența pentru analizele de înaltă performanţă, respectiv RMN (rezonanţă magnetică) sau CT (computer tomograf), a declarat Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private. Asta chiar dacă pacienţii vor avea trimitere de la medicul de familie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca plăţile directe făcute de pacienţi să nu depăşească 15% din cheltuielile pentru sănătate. (Adevarul)

4. Comitetul de campanie pentru realegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite a anunțat că s-au strâns peste $30 milioane, din donații, în primul trimestru din 2019. Suma este egală cu donațiile însumate primite de primii doi candidați democrați, Bernie Sanders și Kamala Harris. (CNN)

5. Unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume, Publicis, va plăti aproape $4 miliarde pe Epsilon, un serviciu de marketing și colectare de date. Este cea mai mare achiziție făcută de Publicis până acum. Epsilon, care oferă servicii de loializare și email marketing, colectând date despre tranzacțiile și locațiile utilizatorilor, le va deschide calea spre piața digitală americană francezilor de la Publicis. (Bloomberg)

6. PayU, procesatorul de plăți online deținut de Naspers, a cumpărat startupul american Wibmo, a cărui piață principală este India. PayU va plăti $70 milioane pentru această achiziție. (TechCrunch)

7. American Airlines a anunțat că va păstra la sol toate avionele Boeing 737 MAX până pe 19 august. (CNBC)

8. Primăria Constanta a anunțat lansarea unei aplicații iOs/Android prin intermediul căreia se va putea plăti, din 15 aprilie, parcarea în Mamaia. Costul pe oră al parcării în Mamaia Nord va fi 5 lei, de luni până joi, respectiv 10 lei, pentru vineri – duminică.

9. Amazon ar putea lansa zilele următoare un serviciu de streaming muzică gratuit, finanțat din publicitate. (Billboard)

10. Platforma de streaming HBO GO a avut probleme în această dimineață, în timpul premierei primului episod din sezonul 8 al serialului Game of Thrones. (Link)

Fotografia dimineții – Tiger Woods a câștigat Mastersul de golf după 11 ani:

Ți-ar mai putea plăcea
IKEA va deschide un nou magazin în România – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Guvernul ar putea plafona prețurile și pentru produsele alimentare de bază

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău