Cronica diminetii – Mitingul diasporei are loc astazi in Piata Victoriei

1. Zeci de mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de astăzi din Piaţa Victoriei din Capitală. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de deciziile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare. Primele maşini cu protestatari au sosit în Piaţa Victoriei încă din timpul nopţii. (News.ro)

2. Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a lansat în dezbatere publică proiectul de Lege privind sistemul public de pensii, care, potrivit iniţiatorului, se bazează pe mai multe principii fundamentale: contributivitate, adică plată în funcţie de contribuţie; egalitate, adică pensionari care au aceeaşi vechime, dar care au ieşit la pensie în momente diferite, primesc aceeaşi sumă de bani; solidaritate socială, adică generaţiile în activitate susţin, prin plata contribuţiilor lor, generaţiile de pensionari şi, în viitor, vor fi susţinute la rândul lor; imprescriptibilitate, adică dreptul la pensie nu se poate prescrie. (News.ro)

3. USR Diaspora a sesizat joi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la mesajul distribuit pe Facebook de europarlamentarul ALDE Maria Grapini care i-a jignit pe românii din Diaspora ce vor participa la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, afirmând că trebuie „să plătească o taxă de prost la USR”. (News.ro)

4. Ryanair se pregătește pentru cea mai mare grevă de o zi din istoria sa, după ce piloții din cinci țări, Germania, Belgia, Suedia, Irlanda și Olanda, au anunțat că nu vor lucra astăzi. Unul din șase zboruri va fi anulat. Ryanair operează peste 2000 de zboruri zilnice, pe 223 aeroporturi din 37 țări europene și din nordul Africii. (Reuters)

5. Fanii asiatici ai Premier League riscă să nu vadă primele meciuri din noul sezon, care începe astăzi, după ce MP & Silva, compania ce deținea drepturile pentru Japonia, Coreea de Sud, Vietnam, Taiwan, Filipine etc, nu le-a plătit și le-a pierdut. Oficialii Premier League încearcă acum să vândă direct drepturile, către televiziunile din țările respective, înainte ca noul sezon să înceapă. (Bloomberg)

6. Economia Japoniei a evitat intrarea în recesiune după ce a înregistrat o creștere solidă, de 1.9%, peste așteptările analiștilor, pe trimestrul doi. (FT)

7. Proprietarii de mall-uri din Statele Unite încep să-și transforme spațiile neocupate în hub-uri pentru coworking. (CNBC)

8. Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, a devenit ambasadorul hub-ului de techologie al Arabiei Saudite. (AlAraby)

9. La 10 ani de la criza economică din 2008, in Spania, aproape 3.4 milioane de case, cartiere întregi, sunt nefolosite și neocupate, prea scumpe pentru a fi vândute sau dărâmate. Marea majoritate sunt deținute de bănci după ce dezvoltatorii au dat faliment. (Wired)

10. Adolf Hitler, Stalin și Benito Mussolini au fost nominalizați la premiul Nobel pentru pace, Hitler în 1939, cu câteva luni înainte de a invada Polonia, Stalin în 1945 și 1948, iar Mussolini în 1935, anul în care a atacat Etiopia.

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Aur și argint pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice – Cronica dimineții
Florin Cîțu: Guvernul va păstra distanță față de China – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău