Cronica dimineții – Poate începe recursul în procesul în care Liviu Dragnea a fost condamnat

1. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat aseară, la Parchetul General. La ieşirea de la Parchet, Dragnea a declarat că a fost citat ca martor în legătură cu afirmaţiile sale potrivit cărora protestul din 10 august ar fi fost o tentativă de lovitură de stat, el susţinând că a fost întrebat dacă are elemente în sprijinul declaraţiilor sale şi că le-a prezentat procurorului. Liderul PSD a fost aşteptat în faţa Parchetului de mai mulţi protestatari care au strigat „Hoţule” şi „Dragnea infractorul a gazat poporul”. (News.ro)

2. Magistraţii instanţei supreme au finalizat motivarea deciziei de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, arătând că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu. (Antena3)

3. Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, a vorbit la Digi24 despre alternativa politică în România în cazul în care PSD nu ar mai fi la guvernare. El a spus că, în absenţa unor alegeri anticipate, PSD trebuie să guverneze până în 2020. În privinţa opoziţiei, Paleologu a descris-o ca fiind „caraghioasă”. Referindu-se la o coaliţie PNL – USR, el a explicat că „deşi e de dorit”, cele două partide nu au un proiect comun, coerent şi integrat. “Opoziţia e caraghioasă. Să vedeţi ce listă ne pregăteşte PNL la europarlamentare. Din informaţiile pe care le am va fi o listă de nevotat. Nu ştiu unde se duce votul oamenilor nemulţumiţi care sunt foarte mulţi.” (Digi24)

4. Airware, un startup care realiza softuri pentru drone, și-a încetat activitatea, angajații fiind anunțați de închiderea companiei. Firma a strâns investiții de $110 milioane de la investitori de top: Andreessen Horowitz, Google’s GV si Kleiner Perkins. (TechCrunch)

5. O listă cu șapte angajați Google care și-au dat demisia din cauza proiectului Dragonfly, un search engine cenzurat pentru piața din China, circulă în interiorul companiei. (BuzzFeed)

6. Deficitul bugetar al Statelor Unite a crescut la 898 de miliarde de dolari într-o perioadă de 11 luni încheiată în august, depăşind estimările Biroului pentru Buget al Congresului pentru primul an fiscal integral al preşedinţiei Trump. Datoria publică a SUA este în prezent de 21.500 miliarde de dolari. (News.ro)

7. SpaceX, compania condusă de Elon Musk, va anunța luni numele primei persoane care a plătit pentru a călători cu o rachetă Big Falcon Rocket în jurul Lunii. (BusinessInsider)

8. India construiește cea mai înaltă statuie din lume, de 183 metri, ce va fi gata luna viitoare. Statuia, care-l înfățișează pe eroul luptei pentru independență, Sardar Patel, a costat $410 milioane și este de două ori mai înaltă decât Statuia Libertății din New York. (TheGuardian)

9. O pictură a artistului britanic David Hockney ar putea deveni cea mai scumpă lucrare de artă a unui artist în viața vândută la o licitație. „Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)” s-ar putea vinde cu cel puțin $80 milioane la licitația din Noiembrie. În acest moment cea mai scumpă opera de artă a unui artist în viață este sculptură „Balloon Dog (Orange),” realizată de Jeff Koons, vândută cu $58 milioane în 2013.

10. Trenurile de călători din România au avut anul trecut întârzieri record de 5 milioane de minute, adică aproape 10 ani. (Digi24)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com

Ți-ar mai putea plăcea
Agerpres a furnizat poliției toate fotografiile si filmările de la mitingul din 10 august, pentru “identificarea oamenilor” – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Guvernul ar putea plafona prețurile și pentru produsele alimentare de bază

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău