Cronica diminetii – Qatar anunta o investitie directa de $15 miliarde in Turcia

1. Numărul plângerilor în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei a ajuns la 206, iar până acum au fost făcute 81 de audieri, a anunţat miercuri seară Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. (News.ro)

2. Preşedintele american Donald Trump i-a revocat autorizaţia în domeniul securităţii fostului director CIA, John Brennan, pe care l-a acuzat că şi-a folosit accesul la informaţii clasificate cu scopul de a ”semăna discordie şi haos” cu privire la administraţia sa. (WSJ)

3. Preşedintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, spune că unul dintre obiectivele importante ale partidului în această perioadă trebuie să fie construcţia alternativei la actuala putere şi că, „pornind de la nevoia de a înlătura de la conducerea ţării actuala putere abuzivă şi discreţionară”, PNL este singurul partid care poate coagula forţele de opoziţie pe o platformă de acţiune împotriva PSD şi care trebuie să înceapă un dialog onest cu forţe politice precum USR, PMP sau România Împreună. (News.ro)

4. Uber a generat venituri de aproape $12 miliarde în cel de-a doilea trimestru, în creștere cu 41% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile rămase în companie, după plata șoferilor, au crescut la $2.8 miliarde, cu 63% mai mult decât în trimestrul doi din 2017. Rezultatul financiar a fost pe minus, $891 milioane pierdere, în scădere față de pierderea de $1.1 miliarde din Q2 2017. (WSJ)

5. Pentru prima oară în ultimii 13 ani, Tencent a anunțat o scădere a profitului, de 2%, în timp ce veniturile au crescut cu 30%, cel mai scăzut procent din ultimii trei ani. Compania chineză este afectată de suspendarea aprobărilor pentru jocuri decisă de autoritățile chineze. (Reuters)

6. Tesla a fost citată de autoritatea americană pentru reglementarea piețelor de capital după ce Elon Musk a anunțat săptămâna trecută că are fondurile asigurate pentru a retrage compania de pe bursă la un preț mult mai mare decât prețul acțiunilor de la acel moment. Autoritatea va căuta să afle de la directorii Tesla cât de mult știau și cât de avansat era acest proces. (WSJ)

7. Operatorul american Sprint, aflat în plin proces de fuziune cu T-Mobile, a anunțat un parteneriat cu LG pentru a lansa un telefon 5G în prima jumătate a anului viitor. Serviciul 5G va fi lansat de companie în 2019, în 9 orașe americane, inclusiv New York si Los Angeles. (Reuters)

8. O mutare surpriză a președintelui turc Erdogan care a anunțat o investiție directă de $15 miliarde, în Turcia, din partea Qatarului, ce ar trebui sa ajute lira turcească să-și revină. Turcia a susținut agresiv anul trecut Qatarul în blocada economică pe care coaliția condusă de Arabia Saudită a impus-o. (CNBC)

9. Cele mai ieftine curse de la aeroport cu taxiul sunt în Istanbul (Turcia, 0,47-0,51 euro/km) și Rusia (0,66 euro/km), în această categorie, a celor mai ieftine curse, fiind inclus și aeroportul Henri Coandă din București. Cele mai scumpe sunt in Elveția, la Geneva (5,67 euro/km) și Zurich (5 euro/km) urmate de Copenhaga (Danemarca, 5 euro/km), Nisa (Franța, 4,57 euro/km) și Düsseldorf (Germania, 3,11 euro/km). (Profit.ro)

10. Deţinătoarea Ligii Europa, Atletico Madrid, a câştigat aseară Supercupa Europei, după ce a învins, cu scorul de 4-2, după prelungiri, pe Real Madrid, câştigătoarea Ligii Campionilor.

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Biden: Trimiterea trupelor americane în Ucraina, în cazul în care Rusia invadează această țară, “nu este o opțiune” – Cronica dimineții
Ministrul Muncii: Numărul angajaţilor cu salariul minim pe economie a crescut de cinci ori în ultimii cinci ani – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău