Cronica diminetii – Romania@100 de ani

La multi ani, Romania!

1. Secretarul de stat american, Mike Pompeo, afirmă, în mesajul adresat României de Ziua Naţională, că SUA vor continua să fie alături de România în eforturile de susţinere a valorilor democratice şi a statului de drept, care reprezintă esenţa relaţiei dintre cele două ţări şi baza creşterii economice şi prosperităţii. (News.ro)

2. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, în Argentina, unde participă la summitul G20, că dacă Parlamentul britanic va respinge acordul pentru Brexit atunci nu va mai exista o altă înțelegere și probabil nu va mai exista Brexitul. Tusk a dat asigurări că Uniunea Europeană este pregătită pentru orice scenariu (Politico). Între timp un alt ministru din guvernul britanic, cel al Științei, și-a anunțat demisia, declarând că nu susține acordul agreat de Theresa May pentru ieșirea din Uniunea Europeană (Bloomberg)

3. SoftBank speră să obțină $21 de miliarde din IPO-ul companiei sale de telecom ce operează în Japonia. Va fi cel mai mare IPO din Japonia și cel mai mare din lume, raportat la ultimii 4 ani. (Reuters)

4. Londra va pierde $800 miliarde, până în Martie anul viitor, după ce 30 de bănci și instituții financiare își vor muta sediile la Frankfurt din cauza Brexitului. (TheGuardian)

5. Vânzările de case noi din Statele Unite au scăzut în Octombrie cu 12%, comparativ cu Octombrie 2017. Raportat la numărul de case vândute, avem cele mai slabe cifre din ultimii doi ani și jumătate. (Link)

6. Richard Branson a anunțat că Virgin Galactic va trimite oameni în spațiu până la Crăciun. Virgin Galactic, fondată în 2004, concurează cu Blue Origin, deținută de Jeff Bezos, și SpaceX, a lui Elon Musk, pentru a începe zborurile comerciale în spațiu. Un bilet vă costa minim $200.000. (CNN)

7. “Becoming”, memoriile fostei prime doamne Michelle Obama, a devenit cea mai vândută carte, în Statele Unite, pe 2018, în doar două săptămâni de la lansare. Peste 2 milioane de exemplare au fost vândute în SUA și Canada. (BBC)

8. Numărul de nașteri la 1000 de femei cu vârsta între 15 și 19 ani:
Nigeria: 109
Brazilia: 66
Mexic: 62
Africa de Sud: 44
Indonesia: 49
Turcia: 26
India: 23
Rusia: 22
SUA: 21
UK: 13
Australia: 13
Polonia: 13
Canada: 9
Franța: 8
China: 7
Germania: 6
Italia: 6
Japonia: 4

9. Iluminatul festiv al Capitalei a fost aprins, aseară, de doi elevi olimpici de gimnaziu, în prezenţa a mii de bucureşteni. Peste 9 milioane de beculeţe de tip led, cu 6 milioane mai multe ca anul trecut, împodobesc oraşul, o serie de elemente decorative fiind unicat, dedicate Centenarului Marii Uniri. (News.ro)

10. În China, unele companii care acordă împrumuturi tinerilor le cer acestora să trimită selfie-uri cu ei dezbrăcați, ca garanție. În cazul în care împrumutul nu este returnat, selfiu-ul este trimis familiei/prietenilor. (Vice)

Fotografia diminetii, printul mostenitor al Arabiei Saudite si presedintele rus, Vladimir Putin:

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Bianca Andreescu a câștigat turneul de tenis de la Indian Wells
Peste 60% din ruși regretă dispariția Uniunii Sovietice – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău