Cronica diminetii – Șapte ani de la moartea lui Steve Jobs

1. Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie are loc astăzi şi mâine, întrebarea adresată alegătorilor la referendum fiind „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar la această alegătorii trebuie să răspundă cu „Da” sau „Nu”. Sunt aşteptaţi să voteze aproape 19 milioane de cetăţeni români, peste 672.000 dintre aceştia fiind în străinătate. Referendumul este validat dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută dintre cei care au drept de vot votează „Da”. (News.ro)

2. Președintele Trump a scris că protestatarii prezenți în Senatul american sunt plătiți de Soros. (Link)

3. Serviciile secrete ruse s-au făcut de râs după ce au fost dezvăluite date complete despre 305 ofițeri. Toți aveau mașinile înregistrate pe o adresă a GRU, serviciul secret rus, în baza de date a poliției figurând cu date complete, inclusiv număr de mobil. Din cauza corupției de la Poliția rutieră rusă, bază de date cu mașinile înregistrate poate fi cumpărată de pe piața neagră. Ofițerii și-au înregistrat mașinile la adresa serviciului secret pentru a nu fi opriți în trafic. (Link) (BBC)

4. O pictură de Banksy s-a autodistrus după ce a fost câștigată aseară la o licitație organizată de casa de licitații Sotheby, în Londra. Estimată la 200-300.000 de lire, “Girl With Balloon” a fost adjudecată la un preț de peste 1 milion lire. (FT)

5. Ponderea banilor atrași, ca investiții, la nivel global, de start-up-urile americane a scăzut de la 95%, la mijlocul anilor ‘90, la 71%, în 2012, pentru a ajunge la 50% anul trecut. (VentureBeat)

6. Poliția din Finlanda a tras doar șase gloanțe în 2013. (Link)

7. Hootsuite, start-up-ul canadian care dezvoltă soft pentru marketingul pe social media, este de vânzare la un preț de minim $750 milioane. (Bloomberg)

8. Facebook a confirmat că testează comenzi vocale pentru Messenger care să scrie și să trimită mesaje, să inițieze apeluri și să scrie remindere. (TechCrunch)

9. Ieri s-au împlinit șapte ani de la moartea lui Steve Jobs.

10. Americanii sunt primii în lume la consumul de hârtie igienică per capita: 141 de role pe an, adică 12.7 kg. Francezii sunt pe locul 7, cu un consum la jumătate, chinezii pe 9. (Link)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Donald Trump a fost achitat de Senatul american în procesul demiterii – Cronica dimineții
Cursurile unei clase se suspendă dacă un elev este confirmat cu COVID-19 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău