Cronica diminetii – Scăderi puternice pe bursele din Statele Unite și Asia

1. Bursa americană a scăzut puternic, indicii Dow Jones și S&P 500 având o scădere de 3%, cea mai mare din ultimele 6 luni, in timp ce indicele Nasdaq a pierdut peste 4%, pe fondul scăderilor mari ale acțiunilor companiilor de tehnologie: Netflix -8.4%, Amazon -6.2%, Apple -4.6%. Cumulat, cele 3 companii au pierdut peste $120 miliarde din capitalizari. Pentru Nasdaq este cea mai mare scădere din Iunie 2016. (WSJ) Bursele din Asia au deschis în scădere, Tokio, Hong Kong și Shanghai, cu minusuri de peste 3%. (CNBC)

2. În doar 3 ore piața de cryptomoneda a pierdut $13 miliarde, ethereum și XRP scăzând cu peste 10%, iar bitcoinul cu aproape 5%. (CNBC)

3. Doi experți în securitate de la Google au descoperit o vulnerabilitate care afecta WhatsApp, permițând preluarea controlului asupra aplicației doar printr-un simplu apel, la care trebuia să se răspundă, pe care hackerul îl efectua către țintă. Vulnerabilitatea afecta aplicațiile de iOS și Android. WhatsApp a rezolvat vulnerabilitatea pe 28 Septembrie, pentru Android, și pe 3 Octombrie, pentru iOS. (HackerNews)

4. Conform FMI, inflația în Venezuela va ajunge la 1.370.000% până la finele acestui an, iar anul viitor ar putea atinge 10.000.000%. (Bloomberg)

5. Microsoft a anunțat că devine membru Open Invention Network, o organizație care protejează linux de trimiterea în judecată prin punerea la dispoziție, de catre membri, în regim open source, a brevetelor deținute. Microsoft a transformat în open source 60.000 de brevete prin această mișcare, făcută cu scopul de a schimba percepția dezvoltatorilor de software despre companie. (Engadget)

6. Transportatorii de persoane amenință că vor intra în grevă astăzi, începând cu ora 12, și nu vor mai asigura curse cu autocare și microbuze pe termen nelimitat, nemulțumiți fiind de un ordin al ministrului Transporturilor privind organizarea și efectuarea transporturilor rutiere care va favoriza transportatorii cu mașini noi. (Profit.ro)

7. Noi cercetări au arătat că discriminarea la care sunt supuse zilnic le poate crește tensiunea arteriala femeilor. (TheAtlantic)

8. Retailerul japonez Uniqlo și-a refăcut depozitele din Tokio astfel încât roboții și automatizarea au înlocuit 90% din personalul uman, ceea ce duce la extinderea timpului de operare la 24 ore pe zi. (Quarz)

9. Amazon a devenit al treilea jucător pe piața publicității online din SUA, după Google și Facebook, estimările dând venituri de aproape $5 miliarde pentru acest an. Ultimele previziuni, cele din vară, arătau venituri din publicitatea online de sub $3 miliarde. (CNBC)

10. Un bărbat de 36 de ani din judeţul Timiş este cercetat sub control judiciar pentru infracţiuni de modificare de date informatice şi fals informatic, după ce a falsificat contul de Facebook al unei tinere de care se îndrăgostise şi care l-a refuzat, el postând acolo fotografii trucate, indecente, cu aceasta. (News.ro)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Augustin Zegrean: Desfășurarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie depinde de președintele Iohannis – Cronica dimineții
Ministrul Sănătății: PNL îşi propune ca finanţarea sistemului de sănătate publică din România să ajungă la 6% din PIB, în anul 2024 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău