Cronica diminetii – Semne de revenire pe bursa americană

1. Mai mulți agenți FBI, atașați pe lângă ambasadele Statelor Unite din țări asiatice, au fost rechemați în SUA după ce ar fi participat la petreceri cu prostituate. (WSJ)

2. Principalii indicatori futures ai bursei americane au crescut în această noapte, un prim semnal de revenire după scăderea înregistrată în ultimele două zile, cea mai mare din ultimele 8 luni. (CNBC)

3. Înmatriculările de autoturisme în România au scăzut în luna septembrie cu 74 de procente față de anul trecut, fiind cel mai mare declin din Europa, ca urmare a introducerii standardelor WLTP și înmatriculărilor masive efectuate în august. Piața totală de vehicule a căzut cu 54,48%, segmentul de vehicule comerciale având un declin de numai 17,65%. (Profit.ro)

4. Produsul Intern Brut al orașului stat Singapore a crescut cu 2.6% pe trimestrul al treilea, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În trimestrul doi creșterea a fost de 4.1%. (CNBC)

5. Printr-un proces de editare al genelor, cercetătorii chinezi au reușit să demonstreze că șoarecii de același sex se pot reproduce cu succes. Procesul nu a reușit însă decat cu împerecherea a două femele, la împerecherea a doi șoareci de tip masculin șoriceii rezultați murind în câteva zile de la naștere.(BBC)

6. Statele Unite așteaptă astăzi eliberarea pastorului Andrew Brunson, aflat în arest la domiciliu, după ce a fost acuzat de participare la lovitura de stat de acum doi ani. Eliberarea lui Brunson va duce, cel mai probabil, la ridicarea sancțiunilor economice impuse de SUA Turciei, în timp ce o respingere a apelui va atrage noi sancțiuni. Lira turcească s-a prăbușit, în raport cu dolarul american, după anunțarea măsurilor economice impuse de SUA. (Bloomberg)

7. Cu peste 24.000 de mașini vândute, Modelul 3 de la Tesla a fost cea mai vândută mașină americană, în Septembrie, pe piața din Statele Unite, fiind depășită de doar 3 mașini japoneze, una de la Toyota și două de la Honda. (Link

8. Elefanții au de două de ori mai multe gene P53, responsabile cu eliminarea celulelor afectate de tumori. Aceasta este explicația de ce elefanții, chiar dacă sunt mult mai mari ca oamenii, sunt afectati mult mai puțin de cancer. (NatGeo)

9. Camerele de supraveghere produse de firma chinezească Xiongmai au probleme de securitate, peste 9 milioane de device-uri fiind compromise. (Link)

10. Anunțul intenției de a construi case ieftine în San Jose, SUA, care să fie acordate profesorilor, în încercarea de a-i atrage și a-i convinge să rămână, a atras protestul mai multor proprietari convinși că valoarea caselor lor va scădea după finalizarea acestor locuințe ieftine. (MercuryNews)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Ne-am calificat la Europeanul de fotbal, pentru tineret, după 20 de ani.
Cronica dimineții – Microsoft depășește Apple și devine cea mai valoroasă companie din lume

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău