Cronica diminetii – Serbia respinge extradarea lui Sebastian Ghita

1. Curtea Supremă a Serbiei a respins vineri solicitarea Ministerului român al Justiţiei privind extrădarea lui Sebastian Ghiţă, anunţă presa sârbă, care precizează că în acest caz decizia finală revine Curţii de Apel. Curtea a anunţat într-o declaraţie că Ministerul de Interne sârb i-a acordat lui Ghiţă azil, considerând că acesta este persecutat din raţiuni politice. (News.ro)

2. Ministerul Justiției solicită suplimentarea cu 160 de posturi a schemei de personal pentru Direcția Națională Anticorupție. Potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul instituției, MJ solicită suplimentarea schemei de personal a DNA cu 90 de posturi de ofițeri și agenți de poliție judiciară, 20 de posturi de specialiști și 50 de posturi de personal auxiliar de specialitate. (Profit.ro)

3. Doar 13% din suprafața oceanelor este cu adevărat sălbatică și nu a fost afectată de oameni, conform unui studiu publicat de Universitatea din Queensland, Australia. Diferența de 87% a suferit din cauza unor factori ca pescuitul, poluarea, transporturile maritime sau schimbările climatice. (Guardian)

4. Cea mai în vârstă persoana din lume, Miyako Chiyo, din Japonia, a murit la 117 ani. Japonia este țară cu cea mai “îmbătrânită” populație, având 69.000 persoane care au atins 100 de ani, dintre care 60.000 sunt femei. (CNN)

5. Cel puţin 1.500 de migranţi au murit în Marea Mediterană, ruta dintre Libia şi Italia fiind cea mai periculoasă, un imigrant din 19 murind pe aceasta ruta. (News.ro)

6. Darius Vâlcov a lansat un atac la adresa postului Realitatea TV, aseara, la RomaniaTV. „Realitatea TV are astăzi, la sfârșitul lunii trecute, 121,4 milioane de lei datorie. În fiecare lună mai adaugă încă un milion datorie. Din 2011, Realitatea nu a mai plătit nici măcar un leu la bugetul de stat.” Vâlcov a mai susținut că șase din șapte fonduri de pensii private au cumpărat acțiuni la RCS-RDS, în condițiile în care compania a înregistrat într-un an scăderi pe bursă de 25%, iar trendul se menține și în anul următor. (Hotnews.ro)

7. Amazon a vândut publicitate, în trimestrul 2, de peste două miliarde dolari, în condițiile în care anul trecut, în perioada similară, volumul a fost sub un miliard dolari. Publicitatea este segmentul care crește cel mai repede, estimările fiind că pentru tot anul vânzările Amazon vor ajunge la $5 miliarde. Piața de publicitate mondială este dominată de Google și facebook. (AdAge)

8. Pinterest își va dubla veniturile anul acesta, atingând $1 miliard, și pregătește ieșirea pe bursă pentru mijlocul anului viitor. Evaluarea companiei, pe baza investițiilor de până acum, este între $13 și $15 miliarde. (CNBC)

9. Mai mulți clienți ai unor bănci din Singapore au cerut ajutor după ce, prin intermediul iTunes, le-au fost debitate conturile cu mii de dolari. Apple și-a declinat responsabilitatea spunând că analizează cazurile. Clienții au descoperit tranzacțiile în raportarea de la bancă, nu în cea furnizată de iTunes. (VentureBeat)

10. Urabenos, cea mai puternică organizație criminală din Columbia, ar fi pus o recompensă de $70.000 pe Sombra, un lup german din poliția columbiană. Câinele, în vârstă de 6 ani, a depistat până acum aproape 10 tone de cocaină ce aparținea acestui grup. (BBC)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană cere aderarea României, Bulgariei și Croației la Schengen – Cronica dimineții
Grindeanu: Sunt șanse reduse ca autostrada Ploiești-Brașov să înceapă în următorii 5 ani – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău