Cronica dimineții – Sheryl Sandberg, COO Facebook, le-a cerut celor din echipa de comunicare să-l investigheze pe Soros

1. Preşedintele SUA, Donald Trump, a anulat întâlnirea pe care ar fi urmat să o aibă cu liderul rus Vladimir Putin cu ocazia reuniunii G20 din Argentina. Trump a invocat neeliberarea marinarilor ucrainieni, reținuți, duminică, de marină militară rusă (News.ro). Kremlinul a declarat că regreta decizia președintelui american și că Moscova este pregătită să discute pe subiect (JerusalemPost). Angela Merkel va rata startul summitului G20 din Argentina după ce avionul cu care plecase a fost nevoit să facă o oprire din cauza unor probleme tehnice (Bloomberg)

2. Sheryl Sandberg, directorul operațional Facebook, le-ar fi cerut celor din echipa de comunicare să investigheze interesele financiare ale lui George Soros, daca a cumparat si a pariat pe scaderea actiunilor Fb, după atacul miliardarului la adresa rețelei de socializare. Dezvăluirea este făcută de trei persoane din interiorul Facebook. (NYTimes)

3. Pugilistul Floyd Mayweather și producătorul muzical DJ Khaled au fost amendați de SEC, autoritatea care reglementează piețele de capital din Statele Unite, pentru că au făcut publicitate unui ICO (Initial Coin Offering) fără să menționeze că au luat bani. Cei doi au promovat Centra Tech, un startup care anunțase lansarea unui card de debit bazat pe cryptomonede, în parteneriat cu Visa și Mastercard. Fondatorii Centra a fost arestati în Aprilie, pentru fraudă, dupa ce au strans $25 de milioane si au mintit in legatura cu parteneriatul cu Visa/Mastercard. (Bloomberg)

4. Elveția a înregistrat o scădere de 0.2% a PIB-ului pe trimestrul 3, prima din 2016. Analiștii așteptau creșterea economiei cu 0.4%. (Link)

5. Comparativ cu 1970, salariile directorilor generali din companiile americane au crescut cu 1000%, în timp ce restul salariilor au crescut cu 11%. (Marketwatch)

6. După Disney și AT&T, împreună cu recenta achiziție TimeWarner, își anunță propriul serviciu de streaming pentru a concura cu Netflix. Momentan s-a anunțat doar data când va fi lansat, trimestrul patru 2019, fără alte detalii. (WSJ)

7. Mii de elevi australieni au renunțat la meargă la școală și au ieșit în stradă pentru a protesta față de politica guvernului în privința schimbărilor climatice. (BBC)

8. Numărul copiilor din Statele Unite neasigurați medical a crescut pentru prima oară în ultimii 10 ani. Aproape 4 milioane de copii americani nu au asigurare medicală. (Bloomberg)

9. Sud coreenii vor avea acces la servicii 5G începând de mâine, cu trei luni mai devreme decât se anunțase inițial. Cei trei operatori telecom, care au făcut o alianță pentru a construi o singură rețea 5G națională, au anunțat lansarea serviciilor pentru 1 Decembrie deși inițial lansarea era așteptată pentru luna Martie a anului viitor. (VentureBeat)

10. Mic com, un proiect jurnalistic lansat în 2011 pentru a atrage audiența tânără, și-a concediat aproape întreaga echipă și, cel mai probabil, va fi vândut pe $5 milioane. $60 milioane au fost investiți în acest proiect care anul trecut era evaluat la câteva sute de milioane de dolari. Facebook ar fi anulat un contract de $5 milioane pentru producție de video care ar fi rulat pe platforma Watch. (Link)

De weekend, stiri prezentate de Buchetulzilei.ro: Cheful Dominique Crenn a devenit prima femeie din Statele Unite care primește trei stele Michelin  (NYTimes). Starbucks a anunțat că va bloca din soft accesarea siteurilor porno prin intermediul rețelelor de WIFI disponibile în locațiile sale (Slate). 80 de influenceri au fost invitați la o falsă lansare a unui magazin de lux unde se găsea doar încălțăminte ieftină, cu prețuri crescute artificial. Unul dintre influenceri a cumpărat o pereche al cărui preț fusese mărit cu 1800%. (CNN)

Fotografia diminetii:

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Rusia a anunțat că armata sa a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară în Kaliningrad – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Trump se va întâlni luna viitoare cu liderul nord coreean, Kim Jong Un

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău