Cronica diminetii – Simona Halep a castigat Rogers Cup

1. Simona Halep a câștigat finală Rogers Cup, de la la Montreal, după ce s-a impus, cu scorul de 7-6 (6), 3-6, 6-4, în faţa americancei Sloane Stephens, locul 3 WTA. Simona o învinsese o Stephens și în finală Roland Garros din acest an. Este al treilea turneu câștigat de Simona în acest an.

2. Câteva mii de persoane au participat aseară, în Piața Victoriei, la protestul antiguvernamental care s-a desfăşurat pentru a treia zi consecutiv în Piaţa Victoriei, cerând demisia Guvernului. Manifestanţii s-au strâns în faţa sediului Executivului după ora 18.00, unii dintre ei însoţiţi de copii, iar la ora 21.00 au aprins lanternele telefoanelor mobile, au huiduit şi au strigat „Demisia. O parte dintre protestatari au plecat în marş către Parlament. Manifestaţia din Capitală s-a desfăşurat paşnic, iar câţiva oameni au făcut chiar o horă. (News.ro)

3. Simona Halep i-a rugat pe românii care au strigat lozinci anti-PSD în timpul finalei de la Montreal să respecte terenul de tenis, „mult prea deosebit pentru astfel de lucruri”. La finalul discursului său în engleză, Simona Halep a continuat: „Vreau să spun două cuvinte în română – mulţumesc pentru susţinere, şi pentru cei care au fost un pic altfel, vă rog data viitoare când veniţi pe un teren de tenis să respectaţi această încăpere, pentru că este mult prea deosebită pentru astfel de lucruri”. (Digi24)

4. Cei doi bărbaţi reţinuţi pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în urma violenţelor care au avut loc vineri seară la protestul diasporei din Piaţa Victoriei au fost arestaţi preventiv duminică seară, pentru 30 de zile. Cei doi sunt acuzaţi de agresarea celor doi jandarmi, între care o femeie, care la un moment dat au fost prinşi şi bătuţi de un grup de persoane violente, ei fiind scoşi de mai mulţi manifestanţi paşnici care au făcut scut uman în jurul lor. (News.ro)

5. Începând cu “Captain Marvel”, ce se va lansa în martie anul viitor, toate filmele pe care Disney le va lansa in cinematografe nu vor mai fi disponibile pe Netflix, ci doar pe platforma de streaming la care lucrează în acest moment echipa Disney. (NYTimes)

6. Datoria guvernului federal american se va dubla în 30 de ani, dacă Congresul va extinde reducerile fiscale și va continua actualele majorări ale cheltuielilor, au apreciat în această săptămână analiști specializați în probleme bugetare. Cu alte cuvinte, datoria va urca la 210% din PIB până în 2048, a notat Tyler Evilsizer, de la CRFB, într-un mesaj pe Twitter. (Profit.ro)

7. Yellow Pages a scos in UK ultima ediție țipărită, anunțând mutarea în online.

8. Doug Field, șeful producției Modelului 3, care a plecat în Mai de la Tesla, s-a reîntors la Apple unde va lucra la proiectul mașinii autonome. Doug plecase de la Apple în 2013. (DaringFireball)

9. Altex ar putea lansa în curând un marketplace. (Profit.ro)

10. FC Barcelona și Bayern Munchen au câștigat Supercupa Spaniei, respectiv a Germaniei, după ce au învins aseară echipele FC Sevilla (2-1) și Eintracht Frankfurt (5-0).

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Unicef: Un miliard de copii trăiesc într-un risc extrem din cauza schimbărilor climatice și a poluarii – Cronica dimineții
Oficial român: În Transilvania, Ungaria preia, în mod indirect, din atribuțiile statului român – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău