Cronica diminetii – Studiu: 59% dintre adolescenții americani au fost agresați sau hărțuiți online

1. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat aseară, că ”statul român nu a fost un partener pentru mediul de afaceri”, ba chiar mai mult, ”a dus multe zone la faliment, la insolvenţă, la dispariţia unor firme”. Teodorovici spune că îşi doreşte schimbarea acestei abordări, astfel încât să nu mai fie poprite conturi şi executate silit firmele sau chiar primăriile ”pentru cea mai mică întârziere”. (News.ro)

2. Acțiunile Tesla au scăzut cu mai mult de 13% dupa ce Elon Musk a fost dat în judecată de SEC, reglementatorul pieței de capital din Statele Unite, pentru fraudă, fiind acuzat că a înșelat investitorii când a anunțat, într-un tweet, că e gata să transforme Tesla într-o companie privată și are fondurile asigurate. Dacă va fi găsit vinovat, Musk poate fi condamnat la închisoare și sigur nu va mai putea conduce, ca CEO, Tesla. (Bloomberg)

3. NantEnergy susține că a dezvoltat o tehnologie pentru a folosi baterii reîncărcabile bazate pe zinc, ceea ce ar duce la înlocuirea actualelor baterii, bazate pe litiu. Bateriile bazate pe zinc nu sunt inflamabile, nu folosesc minerale toxice și sunt mult mai ieftine, costul stocării unui kilowatt ora fiind de $100, în timp ce costul pentru bateriile pe litiu este de $400. (NYTimes)

4. Indicele Nikkei, care măsoară evoluția bursei japoneze, a crescut în această dimineață atingând cel mai înalt nivel din Noiembrie 1991. (CNBC)

5. Investițiile în marketingul digital au crescut anul trecut, în Statele Unite și Marea Britanie, cu 44%, până la $52 miliarde, estimările pentru acest an, la nivel global, fiind pentru o piață de aproape $100 miliarde. Spre deosebire de publicitatea online cumpărată prin intermediari, marketingul digital/“martech” targetează clienții direct, prin intermediul rețelelor de social media sau prin optimizarea căutărilor în search engine-uri. (Reuters)

6. Un studiu făcut pe adolescenții americani arată că 59% dintre ei au fost agresați sau hărțuiți online, 79% considerând că autoritățile trebuie să depună eforturi mai mari pentru a corecta aceste atacuri. (PewResearch)

7. Amazon lansează un nou tip de magazin offline, Amazon 4-star, care va avea listate doar produse ce au primit minim 4 stele, de la clienți, în review-urile online. (Link)

8. Cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri video a înregistrat o creştere de 11,6%, în 2017, ajungând la 156 milioane de dolari, potrivit datelor prezentate de Asociaţia Romanian Game Developers. În prezent, în România, există peste 80 de studiouri de game development, dintre care peste 50 se află în Bucureşti, alte oraşe cu o prezenţă notabilă a industriei fiind Cluj, Timişoara, Braşov, Craiova şi Iaşi. (News.ro)

9. Președintele Trump le-a spus jurnaliștilor, într-o conferință de presă, că, cel mai probabil, China îl respectă pentru “creierul său foarte, foarte mare”, in sensul că este foarte deștept. (CNBC)

10. Curtea Supremă din India a anulat o lege veche de 158 de ani, din perioada când India era o colonie, care pedepsește adulterul. Legea stipula că relațiile sexuale dintre un bărbat și o femeie măritata sunt interzise fără acordul soțului. Organizațiile feministe au salutat decizia judecătorilor, care au motivat că o astfel de lege perpetuează subordonarea femeilor, le știrbește din demnitate și le limitează libertatea sexuală. Guvernul Indiei s-a împotrivit anulării. (AlJazeera)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Dacian Cioloș vrea guvern interimar până dupa alegerile prezidențiale – Cronica dimineții
Ministerul Muncii: Nu există discuţii în Guvern cu privire la majorarea stagiului minim de cotizare pentru pensie şi nici nu doreşte eliminarea pensionării anticipate – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău