Cronica dimineții – Surse, conform CIA, prințul moștenitor saudit a ordonat uciderea jurnalistului

1. Din cauza incendiilor, aerul din San Francisco a devenit cel mai poluat din lume, intrând în categoria “foarte periculos”, depășind Delhi și Lahore. (Fortune)

2. CIA a ajuns la concluzia că prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman a ordonat uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, luna trecută, la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Oficialii saudiți au negat vehement implicarea prințului în acest asasinat. (WashingtonPost)

3. Walmart, cu toate proprietățile sale, va depăși Apple până la finele anului devenind al treilea business de ecommerce din Statele Unite, după Amazon și eBay. Amazon se aproprie de 50% din piața de ecommerce americană, eBay are 7+% în timp ce Walmart va ajunge la 4%. (eMarketer)

4. Astăzi sunt 145 de “unicorni” în Statele Unite (startup-uri de technologie evaluate la minim $1 miliard), iar ritmul de transformare a crescut cu 353% în ultimii cinci ani. (TechCrunch)

5. AirBnb se pregătește pentru IPO-ul de anul viitor anunțând venituri de un miliard dolari pe trimestrul 3. Anul trecut compania a avut un profit de $100 milioane la venituri de $2,6 miliarde. (CNBC)

6. YouTube a început să ofere acces gratuit dar cu publicitate pentru aproximativ 100 de filme, printre care “The Terminator”, “Legally Blonde” sau “Rocky”. (AdAge)

7. “Becoming”, cartea scrisă de Michelle Obama, s-a vândut în 725.000 exemplare în ziua lansării. (TheHill)

8. Japan Airlines va introduce un nou sistem de testare a piloților pentru a detecta dacă aceștia au consumat alcool. Măsura vine după ce luna trecută unul dintre piloți a fost arestat la Londra, fiind depistat cu 189mg alcool la 100ml sânge, limita fiind de 20mg. În Japonia legea nu prevede o limită a alcoolului în sânge pentru piloți, lăsând decizia la companiile aeriene. (BBC)

9. Dezastrele cu cel mai mare număr de victime, Statele Unite, secolul 21:

Uraganul Maria: 2,982
9/11: 2,977
Uraganul Katrina: 1,836
Tornadele din Aprilie 2011: 348
Zborul AA FL587: 265
Tornada Joplin: 158
Uraganul Sandy: 157
Uraganul Rita: 120
Uraganul Ike: 112
Uraganul Harvey: 107
Station nightclub fire: 100
Uraganul Irma: 99
Incendiile din aceste zile, de la Câmp Fire: 71 (1011 dispărute)
Atacul din Las Vegas: 59

10. 27 de parlamentari europeni i-au scris lui Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, să scoată de la comercializare produsele cu secera și ciocanul, însemnele regimului sovietic, considerând că vânzarea acestora aduce o ofensă memoriei victimelor regimului. (TheGuardian)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Banca Mondială și-a revizuit în jos estimările privind avansul economiei românești din 2023 și până în 2025 – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Microsoft depășește Apple și devine cea mai valoroasă companie din lume

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău