Cronica diminetii – Trump: as fi dispus sa inchid guvernul daca democratii nu voteaza pentru securizarea granitelor

1. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că circulă de câteva săptămâni „un fake news” potrivit căruia el ar fi avut negocieri politice cu fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, şi cu preşedintele Pro România, Victor Ponta. Tăriceanu spune că astfel de negocieri nu au avut loc şi nu vor avea pentru că alianţa PSD-ALDE este “solidă” şi le transmite celor care vor să vadă stopată lupta împotriva statului paralel că “nu le va merge cu tactica fake news”. (News.ro)

2. Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a scăzut cu 4,08% în primul semestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2017, la 4.486, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului. (Profit.ro)

3. Președintele american Donald Trump a declarat că va permite oprirea activităţii guvernului federal dacă democraţii vor refuza să susţină modificările aduse legilor privind imigraţia.
„Aş fi dispus să „închid guvernul’ dacă democraţii nu ne vor da voturile pentru securitatea graniţelor, ceea ce include şi zidul! Trebuie să scăpăm de loterie, de prinderea şi apoi eliberarea lor şi în sfârşit să ajungem la un sistem de imigraţie bazat pe merit. Avem nevoie de oameni extraordinari care să vină în ţara noastră”, a scris Trump pe Twitter. (News.ro)

4. Astăzi au loc alegeri în Zimbabwe, primele din ultimii 37 de ani la care fostul conducător, Robert Mugabe, nu va participa, după ce a renunțat la putere anul trecut, în Noiembrie. (ABC)

5. Moneda iraniană, Rial-ul, a scăzut ieri cu 14% în raportul cu dolarul american.

6. Salariul minim, la nivel de 2017:
Luxemburg: €1922
Belgia: €1501
Olanda: €1501
Irlanda: €1461
Franța: €1457
Germania: €1440
UK: €1378
Slovenia: €790
Spania: €756
Malta: €720
Grecia: €683
Portugal: €589
Turcia: €424
Polonia: €409
Ungaria: €332
Albania: €159

7. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, va primi o suplimentare de $10 milioane pentru serviciile de securitate asigurate lui și familiei după ce a primit “anumite amenințări”. Cele $10 milioane se adaugă la sumele deja aprobate pentru securitatea lui Mark, pe acest an. Anul trecut facebook a plătit $7.3 milioane pentru aceste servicii asigurate lui Zuckerberg. (BizJournals)

8. Cele 41 de IPO-uri din acest an de pe bursa din New York au ridicat $19.3 miliarde. Comparativ, SoftBank a investit anul trecut $45 miliarde în fondul său Vision Fund.

9. Toate casele din India vor fi conectate la electricitate până în Martie anul viitor, a anunțat primul ministru, Narendra Modi. (Bloomberg)

10. Nectome, un startup dezvoltat de un fost absolvent MIT și care a primit deja investiții de câteva milioane dolari, își propune să digitalizeze creierul după moarte pentru a păstra toate memoriile intacte și după ce nu vom mai fi. (CNBC)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – China foloseste LinkedIn pentru a recruta spioni americani
Guvernul a decis să nu acorde nici o creștere de salariu pentru profesori în acest an – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău