Cronica diminetii – Trump o avertizeaza pe Theresa May, primul ministru britanic

1. Președintele Trump, aflat în vizita oficială în Marea Britanie, a avertizat-o pe Theresa May, primul ministru britanic, că planul ei pentru un Brexit soft ar putea “distruge” șansele unui acord bilateral comercial cu SUA. May se află sub presiune și ar putea fi pierde șefia Partidului Conservator și implicit a guvernului, după ce doi miniștri, Davis și Johnson, adepți ai Brexitului hard, au demisionat din guvern zilele trecute. (WSJ)

2. Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, cu 214 voturi „pentru”, opt voturi „împotrivă” şi zece abţineri, un proiect de lege pentru modificarea legii 202/2002 privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, care prevede că hărţuirea psihologică şi hărţuirea stradală se pedepsesc cu amendă contravenţională cuprinsă între 3.000 şi 10.000 de lei. (News.ro)

3. Uber va concedia 100 de șoferi asistenți, responsabili în urmărirea operațiunilor pentru divizia de mașini autonome. (FT)

4. În Franța, sondajele Ipsos arătă ca Partidul Socialist, cel mai mare partid de centru stanga, care a dat doi președinți, François Mitterrand și François Hollande, ar obține doar 4% la alegerile parlamentare europene de anul viitor, cel mai mic scor obținut vreodată, care ar lăsa Parlamentul European fără social democrații francezi. (Twitter)

5. Investițiile străine directe în Statele Unite au scăzut cu 32% în 2017 comparativ cu 2016, adică echivalentul a $120 miliarde. (TheHill)

6. Netflix a depășit pentru prima oară HBO la numărul de nominalizări pentru premiile Emmy, având 112 față de cele 108 din dreptul HBO. Anul trecut HBO a avut 110 nominalizări iar Netflix 91. (SeekingAlpha)

7. Am putea rămâne fără banane dacă infecția cu o ciupercă ce a distrus bananierii din Asia și Africa va ajunge în America de Sud, unde se produc cele mai multe banane. Cercetătorii încearcă să afle de ce bananierii sălbatici din Madagascar nu sunt afectate de această ciupercă pentru a putea extinde tratamentul natural. Singura problemă este că au mai rămas doar cinci bananieri sălbatici în Madagascar. (BBC)

8. Un raport Deutsche Bank arată că numărul consumatorilor europeni de televiziune liniară este în scădere, ceea ce crește costul advertiserilor pentru a-și atinge targetul. Banca recomandă investitorilor să vândă acțiunile de la televiziunea franceză TF1 sau de la Mediasat, grupul spaniol. (AdvancedTelevision)

9. Miniștrii guvernului croat s-au prezentat, la şedinţa de Guvern de ieri, purtând tricouri ale echipei naţionale calificată în finala Cupei Mondiale. (News.ro)

10. Zsa Zsa, un bulldog englezesc care a câștigat titlul de cel mai urât câine, acum 9 zile, a murit. (Today)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

 

Ți-ar mai putea plăcea
Putin: SUA ar putea lansa rachete de croazieră din România – Cronica dimineții
Peste 10 mii de români s-au plâns în primele șase luni ale anului de felul în care sunt tratați de marii furnizori de gaze și curent – Cronica dimineții