Cronica dimineții – USR și-a lansat ideile economice pentru guvernare

Dintr-o eroare, pentru care îmi cer scuze, cronica de aseară a fost trimisa incompletă în newsletter.

1. Președintele Iohannis i-a numit pe Daniel Suciu şi Răzvan Cuc în funcţiile de miniştri la Dezvoltare, respectiv Transporturi. Cuc a fost dat afară din guvernul Tudose, unde a fost ministrul Transporturilor pentru că “nu a reușit să comunice”.

2. Magistraţii vor protesta astăzi, în Bucureşti, pe treptele Palatului de Justiţie, faţă de modificările intempestive făcute prin ordonanţă de urgenţă la legile justiţiei, anunţă procurorul Alexandra Lăncrăjan. (News.ro)

3. USR și-a prezentat ideile pe care le-ar aplica în situația în care ar ajunge la guvernare: reducerea taxării muncii, scutiri de impozite, printre care cel pe venit pentru salariul minim, eliminarea impozitului pe profitul reinvestit și restructurarea din temelii a ANAF sunt principalele idei propuse. USR vizează reducerea cu cel puțin 10% a poverii fiscale medii. Necesarul pentru acoperirea acestor măsuri ar fi de minim 30 miliarde lei/an. (Hotnews)

4. Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat că Statele Unite nu vor putea fi parteneri sau să facă schimb de informații cu țările care folosesc tehnologie Huawei. Oficiali din Marea Britanie și Germania au declarat, zilele trecute, că nu vor interzice companiei chineze să furnizeze echipamente pentru rețelele 5G, în timp ce fondatorul Huawei a declarat, într-un interviu, că Statele Unite nu îi poate distruge. Toți operatorii telecom din România folosesc echipamente Huawei. (Reuters)

5. Statele Unite a devenit prima țară care a atins o producție zilnică de 12 milioane barili de petrol. Creșterea față de începutul anului 2018 este de 2,5 milioane barili pe zi, în timp ce, comparativ cu 2013, creșterea este de 5 milioane barili pe zi. (Reuters)

6. Apple și Goldman Sachs vor lansa împreună un card de credit în această primăvară, care va fi legat de aplicația Wallet din iOS. (WSJ)

7. Milioane de siteuri care rulează pe Drupal, al treilea CMS folosit la nivel worldwide, ar putea fi afectate de o vulnerabilitate care le permite hackerilor să comande de la distanță porțiuni de cod PHP. (ArsTechnica)

8. Pinterest ar fi depus actele pentru listarea pe bursă, de unde ar vrea să strângă $1,5 miliarde. Ultima investiție în platformă a fost făcută la o evaluare de $12 miliarde. (Reuters)

9. În Ianuarie, prețul caselor noi în China a înregistrat cea mai mare creștere din ultimele 19 luni, 10%, comparativ cu Ianuarie 2018. (FT)

10. Naveta spațială japoneză Hayabusa2 a aterizat pe asteroidul Ryugu unde va încerca să colecteze probe care ar putea contribui la înțelegerea modului în care s-a format planeta noastră în sistemul solar. (NYTimes)

Bonus: Ÿnsect, o companie franceză care crește insecte pentru fermele de pești, fermele de animale sau pentru animalele de companie a strâns 110 milioane euro într-o nouă rundă de finanțare, C, având în plan extinderea în America de Nord. (TechCrunch)

Fotografia dimineții este prima pagină Daily News, care îi susține pe concurenții de la New York Times după atacul președintelui Trump:

Dacă sunteți interesati să sponsorizati Cronica, o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
România a depășit Italia și Ungaria la producția de autovehicule – Cronica dimineții
Isărescu: Estimările arată o scădere de 14% a economiei în trimestrul 2 – Cronica dimineții