Cronica dimineții – USR și PLUS au format Alianța 2020 USR+PLUS pentru a câștiga alegerile din 2020

1. USR și PLUS au format Alianţa 2020 USR+PLUS care s-a poziționat că principala formă de opoziție deși momentan PNL este primul partid care se află sub PSD în sondaje. Dacian Cioloş şi Cristian Ghinea vor deschide lista candidaţilor la europarlamentare (News.ro). Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că, de principiu, alianţa USR-PLUS va avea candidat unic la alegerile prezidenţiale din acest an şi îşi propune să fie o alternativă care să formeze majoritatea parlamentară în 2020. (News.ro)

2. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă, într-o scrisoare deschisă către bucureşteni, că prin proiectul legii bugetului, publicat de Ministerul de Finanţe, municipiului Bucureşti i se taie 180 milioane euro, adica aproape 25% din buget, iar concluzia este că liderul PSD, Liviu Dragnea, „îi urăşte pe bucureşteni”. Ea îl acuză pe liderul PSD că vrea să provoace haos în Capitală şi să învrăjbească Primăria Capitalei cu primăriile de sector. (Hotnews)

3. Ministrul de finanțe Eugen Teodorovici se va întâlni mâine cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, iar unul dintre subiectele pe care le vor discuta este ROBOR-ul, indicele în funcţie de care se calculează dobânzile în lei. (Digi24)

4. Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a propus organizarea de alegeri anticipate, pentru parlament, în acest an, într-o încercare de a-l bloca pe liderul opoziției, Juan Guaido, președintele parlamentului, care s-a numit si președintele interimar al țării. Alegerile parlamentare trebuie să aibă loc anul viitor. (Reuters)

5. Vânzările de mașini electrice s-au dublat în România în 2018 la aproape 700 de unități. Cel mai popular model electric în rândul românilor a fost BMW i3 cu 148 de unități comercializate anul trecut. (Automarket)

6. Structura veniturilor generate în sportul din Statele Unite, pe an:
Drepturi media: $23,8 miliarde
Vânzarea de bilete: $21,2 miliarde
Sponsorizări: $20,1 miliarde
Vânzări obiecte promoționale: $15,2 miliarde

7. Amazon vinde jumătate din cărțile cumpărate anual în Statele Unite. (Vulture)

8. În ultimii doi ani, aproape 735.000 m2 de mall-uri din Statele Unite au fost transformați în depozite. În SUA, media de m2 de mall per capita este de 20 de ori mai mare decât media worldwide. (Link)

9. Coreeni au condus-o pe ultimul drum, la Seul, pe Kim Bok-dong, care a decedat la vârsta de 92 de ani. Purtând bannere și fluturi galbeni din hârtie participanții i-au adus un ultim omagiu femeii care a fost forțată de japonezi, de la vârsta de 14 ani, să întrețină relații sexuale cu soldații din armata imperială în timpul celui de-a doilea Război Mondial. Kim a cerut, în ultimii ani, scuze publice din partea Japoniei pentru miile de femei coreene folosite ca slave sexuale în anii ‘40. (BBC)

10. O fostă asistență medicală, aflată în faza terminală din cauza unei boli pulmonare, se va căsători cu cățelul ei, de Valentines Day, într-un gest simbolic pentru a atrage atenția asupra donației de organe și a lipsei adăposturilor pentru câini. (NYTimes)

Fotografia dimineții – Mai multe perechi de jeanși au inghetat dupa ce au fost scoase afară, in Statele Unite:

Dacă sunteți  interesati să sponsorizati Cronica o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Dan Voiculescu cere verificarea surselor de finanțare pentru anumite siteuri de știri, Dragnea îi răspunde
Ciucă: O reducere mai mare a prețurilor la energie nu este posibilă în acest moment – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău