Cronica diminetii – Zi decisiva pentru Liviu Dragnea

1. Salariul minim brut va crește de la 1 ianuarie cu 150 de lei, în baza unui act normativ care urmează să fie redactat la nivelul Guvernului. România a înregistrat, dintre statele europene, cea mai mare creștere procentuală a salariului minim în ultimii 10 ani, de 195%. (Profit.ro)

2. John Hancock, unul dintre cei mai vechi și mai mari asigurători de viață din America de Nord, va renunța să mai emită polițe tradiționale, urmând să facă asigurări interactive doar pe baza datelor colectate din aplicațiile de sănătate de pe smartphone-uri sau din brățările interactive de tip Fitbit (Reuters)

3. După ce a cumpărat Magento, Adobe anunță achiziția Marketo, platforma de automatizat marketingul digital, completând astfel serviciile pe care le poate oferi site-urilor de ecommerce. Suma plătită: $4.75 miliarde. (Techcrunch)

4. Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, într-o postare pe Facebook referitoare la şedinţa de astăzi a Comitetului Executiv al PSD care ar urma să tranşeze disputele din partid, că liderul PSD Liviu Dragnea va câştiga deşi „a ajuns deja un cadavru politic”, iar contestatară acestuia Gabriela Firea, despre care afirmă că este „crescută la şcoala de propagandă şi şmecherii a puşcăriaşului Voiculescu”, va pierde. Băsescu i se adresează şi preşedintelui PNL Ludovic Orban, spunându-i cât de utilă ar fi fost acum o moţiune de cenzură înregistrată la Parlament. (News.ro)

5. Facebook a lansat Datingul, de test, în Columbia. Userii își pot completa profilul, iar în curând aplicația va începe să facă recomandări de persoane. (Techcrunch)

6. Prim ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a fost reales ca lider al partidului Liberal Democrat. Abe, care are 63 ani, va rămâne prim ministru și va conduce partidul încă trei ani. El conduce guvernul din 2012, iar daca va rămâne la putere și anul viitor, va deveni cel mai longeviv prim ministru din istoria Japoniei, o țară unde durata medie a mandatului unui prim ministru este de doi ani. (WSJ)

7. Uber ar purta discuții preliminare pentru achiziția platformei online de livrat mâncare Deliveroo, achiziție ce i-ar consolida poziția pe piață europeană unde operează cu Uber Eats. Deliveroo a fost evaluată anul trecut la $2 miliarde, iar o eventuală vânzare s-ar face pe mai multe miliarde de dolari. (Bloomberg)

8. Cody Wilson, fondatorul companiei care dorea să publice online planuri de printare 3D a armelor, a fost acuzat de corupere de minori după ce a avut relații sexuale cu o fata de 16 ani pe care a întâlnit-o online. Wilson a fost extrem de agresiv în încercarea de a publica online planurile, dând în judecată guvernul SUA, care i-a blocat inițiativa, și câștigând. Ulterior procurorii din mai multe state americane l-au dat în judecată pentru a bloca distribuirea online a planurilor. Wilson se află în Taiwan. (NPR)

9. Broadcasterul britanic Sky se va vinde la licitație zilele acestea, ofertele urmând a fi făcute de către Fox, astăzi, și apoi de către Comcast. Dacă nu se va decide câștigătorul din prima rundă, vor mai exista încă două. Sky este evaluat la $35 miliarde, iar Fox deține deja 39% din companie. (CNBC)

10. Amazon a anunțat lansarea mai multor device-uri pentru casă și mașina, bazate pe Alexa: Echo Auto, care se conectează la mașină și folosește Waze, un subwoofer dar și un cuptor cu microunde care poate fi conectat la Wifi. Lista completă în articol. (Techcrunch)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Premieră: Tehnologia CRISPR, de modificare a genelor, a fost folosită pe un pacient uman – Cronica dimineții
Dacia este cea mai mare companie din sud-estul Europei, după venituri – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău