Cronica serii – 320.000 de semnaturi stranse de USR pentru campania “fara penali”

1. Liderul USR, Dan Barna, a declarat că până în prezent, în cadrul campaniei „#FărăPenali în funcţii publice”, au fost strânse 320.000 de semnături, din cele minimum 500.000 necesare, şi că judeţele în care au fost adunate cele mai puţine sunt cele din sudul ţării. (News.ro)

2. Mâine este ultima zi pentru depunerea candidaturilor la conducerea DNA, iar până acum nici un procuror nu și-a depus candidatura pentru a conduce Direcţia Anticorupţie, din fruntea căreia a fost revocată Laura Codruţă Kovesi. (Digi24)

3. Alianţa Liberalilor şi de Democraţilor (ALDE) acuză, pe Facebook, intoxicări ale opiniei publice, după ce în spaţiul public s-a vehiculat că ar fi neînţelegeri între membrii coaliţiei. Astfel, ALDE subliniază că relațiile din cadrul coaliției de guvernare sunt unele foarte bune și nu există nicio tensiune. (Hotnews)

4. În draftul noii Constituții din Cuba căsătoria este definită ca uniunea dintre două persoane, nu dintre o femeie și un bărbat, ceea ce vă permite căsătoriile între cuplurile gay. Până în prezent, în ciuda opoziției bisericii, căsătoria între persoanele de același sex a fost permisă, în America Latină, în Argentina, Brazilia, Columbia, Uruguay și în anumite regiuni din Mexic. (Reuters)

5. Continuarea trendului actual de schimbare a climei, la nivel mondial, ar insemna ca Marea Barieră de Corali sa se îndreapte spre „colaps”, este concluzia unui plan al guvernului federal australian pe care criticii îl văd ca pe o acceptare a efortului limitat al Australiei de a reduce emisiile de carbon. Planul guvernului australian și a celui din statul Queensland precizează că dacă nu sunt luate măsuri pentru limitarea creșterii temperaturii cu maxim 1.5 grade Celsius, reciful de corali, inclusiv Marea Barieră de Corali, va fi distrus. (TheAge)

6. Un startup japonez dezvoltă un proiect care va livra prima ploaie artificială de meteoriți, deasupra Hiroshimei, la începutul lui 2020. ALE Co., localizată în Tokio, lucrează la doi microsateliți care, o dată urcați pe orbită, vor lansa mici mingi ce vor străluci, simulând o ploaie de meteoriți, la intrarea în atmosferă. (JapanTimes)

7. Anul viitor producția de petrol din Texas o va depăși pe cea din Iran și Iraq. Dacă Texas ar fi o țară ar fi a treia mare producătoare de petrol din lume, după Rusia și Arabia Saudită. (CNNMoney)

8. Perpetual Guardian, compania din Noua Zeelandă care a testat săptămâna de lucru de 4 zile dar plătită ca 5, a anunțat că experimentul a fost un succes. Numărul angajaților ce au considerat că au reușit să aibă un raport echilibrat între muncă și viața personală a crescut cu 24%, la 78%. (TheGuardian)

9. Președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a fost vineri la Londra unde este posibil să fi semnat actele de extrădare pentru Julian Assange, fondatorul Wikileaks. Assange, care stă de câțiva ani în ambasada Ecuadorului din Londra, a fost izolat în ultimele trei luni, fiindu-i tăiat accesul la internet. Este puțin probabil că Moreno să obțină de la guvernul britanic promisiunea că Assange sa nu fie extrădat în SUA, unde este urmărit penal pentru Wikileaks. (TheIntercept)

10. Ana Maria Popescu a obţinut medalia de argint Campionatelor Mondiale de scrimă, proba de spadă, din China. Sportiva din România a avut un parcurs perfect până în finală, unde fost învinsă de italianca Mara Navarria cu 13-10. Rezultatul a venit la aproximativ 10 luni de la revenirea în activitate. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performance.com.

 

Ți-ar mai putea plăcea
Ministerul Apărării vrea să cumpere drone de atac Bayraktar de $300 milioane – Cronica serii
Deficitul bugetar a ajuns la 74 miliarde de lei (7% din PIB) pentru primele 10 luni – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău