Cronica serii – A fost aprobat proiectul noii legi a pensiilor

1. Guvernul a aprobat proiectul noii legi a pensiilor, care va fi dezbătut în regim de urgenţă de Parlament, a anunţat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Potrivit proiectului, nicio pensie aflată în plată nu va scădea, iar în anul 2021, punctul de pensie va fi 1.875 de lei. (News.ro)

2. Michael Bloomberg, fostul primar al New York-ului și proprietar al business-ului de media care-i poartă numele, a redevenit membru al Partidului Democrat alimentând speculațiile că va intra în cursă pentru candidatura la președinția Statelor Unite din 2020. (Vox)

3. Rata anuală a inflației, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a scăzut în luna septembrie la 5,03%, de la 5,1% în august, în condițiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 6,55% față de aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

4. Guvernul a adoptat în şedinţa de astăzi o Ordonanţă de Urgenţă pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, care va fi înfiinţată ca urmare a modificării Legii privind organizarea judiciară, a anunţat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. (News.ro)

5. Populaţia României continuă să scadă, dar într-un ritm mai lent, pe fondul creşterii natalităţii. În august s-au pierdut 1.430 locuitori, faţă de 3.069 în aceeaşi lună a anului trecut, conform datelor Institutul Naţional de Statistică.(News.ro)

6. Discounturile din promoțiile desfășurate în timpul anului riscă să „omoare” Black Friday. Cel puțin 60 de retaileri din Statele Unite nu vor deschide magazinele pentru Black Friday-ul din acest an. (BusinessInsider)

7. Wizz Air va schimba din noiembrie regulile privind bagajele care pot fi luate la bord, acceptând o dimensiune de până la 40x30x20cm, mai mică decât cea agreată astăzi. (Profit.ro)

8. Elveţia urmează să le interzică pedofililor să lucreze în contact cu copiii, începând de anul viitor, o propunere care a fost susţinută de 63% din populaţie într-un referendum, în 2014. (News.ro)

9. Ținând cont de noile tehnologii care-l fac rezistent la foc, orașele viitorului ar trebui construite având lemnul ca material de baza. (Link)

10. Polițiștilor indieni din aeroporturi li s-a cerut să fie mai serioși și să zâmbească mai puțin. (Link)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Bulgarii au blocat drumurile protestând împotriva prețurilor mari ale combustibililor
Cronica serii – 1 milion de semnături strânse pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău