Cronica serii – Biserica se implică în referendumul pentru definirea familiei

1. Bilanțul cutremurului urmat de tsunami din Indonesia a ajuns la peste 380 de morți și sute de răniți. (BBC)

2. Ministrul sirian de externe a cerut Statelor Unite, Turciei și Franței să-și retragă trupele imediat de pe teritoriul Siriei. (Link)

3. Elon Musk a crezut că are un acord verbal cu Fondul Suveran al Arabiei Saudite pentru a transforma Tesla într-o companie privată. (WSJ)

4. Guvernul reia proiectul pentru înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, de data aceasta sub forma unei ordonanțe de urgență, după ce, în vară, proiectul de lege inițiat în Parlament pe aceeași temă a fost declarat neconstituțional, președintele Curții, Valer Dorneanu, explicând că acest fond nu trebuia înființat printr-o lege, ci printr-o hotărâre de guvern. (Profit.ro)

5. Patriarhul Daniel a transmis un apel de participare la referendumul din 6 şi 7 octombrie, la care îi îndeamnă pe oameni să voteze ”DA”. El spune că prin modificare Costituţiei ”se afirmă, se apără şi se promovează familia ca instituţie umană fundamentală creată şi binecuvântată de Dumnezeu pentru creşterea şi perpetuarea umanităţii” şi că, „în pofida multor acţiuni de boicotare agresivă şi denigrare injustă a referendumului, trebuie să apărăm darul sacru al vieţii persoanei umane care se naşte din iubirea conjugală între un bărbat şi o femeie”. (News.ro)

6. Gabriela Firea l-a dat în judecată pe bloggerul Cetin.ro, cerându-i 450.000 lei cu titlu de „daune morale pentru încălcarea dreptului la viața privată și pentru încălcarea dreptului la onoare și reputație”. (Link)

7. Numărul de decese cauzate de alcool, 2016.
China: 709,000
India: 332,000
Rusia: 223,000
Brazilia: 97,000
US: 90,000
Vietnam: 79,000
Ucraina: 78,000
Germania: 62,000
Franța: 51,800
Mexic: 49,000

8. Pilulele de tip nou pentru controlul sarcinii reduc riscul de apariție al cancerului ovarian cu 21%, relevă un studiu făcut pe 1.9 milioane de femei din Danemarca. (CBS)

9. Aproape jumătate din balenele ucigașe din întreaga lume ar putea dispărea în următorii 50 de ani din cauza poluării toxice cu PCB, un compus chimic folosit în trecut. (TheGuardian)

10. Preşedintele de onoare al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că UNPR va participa la alegerile europene de anul viitor, dar că nu a fost luată decizia dacă se va merge pe liste proprii sau într-o alianţă. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Numărul copiilor născuți în România anul trecut este de fapt cel mai mic din ultimii 100 de ani
Cronica serii – Barna/USR: Kovesi poate să fie un candidat al partidului nostru la prezidenţiale

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău