BNR a majorat prognoza de inflaţie la 4,2% pentru acest an – Cronica serii

1. Liderul Partidului Laburist britanic Jeremy Corbyn a anunţat, într-o scrisoare adresată premierului conservator Theresa May, eşecul negocierilor purtate de formaţiunea sa cu Guvernul pentru o ieşire din impasul Brexitului. Corbyn a declarat că partidul său va vota împotriva acordului negociat de şefa Executivului cu Bruxellesul. (News.ro)

2. BNR a majorat prognoza de inflaţie pentru 2019 cu 1,2 puncte procentuale de la 3% la 4,2%, iar prognoza pentru 2020 urcă cu 0,2 puncte procentuale, la 3,3%. (Hotnews)

3. 7 din 10 companii întârzie să-și plătească facturile, fapt care duce la accentuarea blocajului financiar. Durata medie de încasare a facturilor la nivelul economiei a ajuns la aproape 120 de zile, arată o analiză realizată de Frames, în baza unui sondaj realizat în parteneriat cu Train Your Brain. (Profit.ro)

4. Războiul comercial dintre Statele Unite şi China a mărit în ultima lună riscul de recesiune pentru economia americană, potrivit majorităţii economiştilor intervievaţi de Reuters, care estimează că probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în următorii doi ani a urcat la 40%. (Profit.ro)

5. Startup-ul german Lilium a prezentat un prototip de taxi electric zburător cu 5 locuri capabil să parcurgă 300 de kilometri într-o oră printr-o singură alimentare. Compania vrea să lanseze până în 2025 un serviciu de taxiuri zburătoare ce pot fi comandate prin intermediul unei aplicații (CNN)

6. Lumina furnizată de sistemele de iluminare de tip LED poate dăuna retinei și poate afecta somnul, conform unui raport al Autorității Franceze pentru Sănătate. (CNN)

7. Facebook are dificultăți în recrutarea tinerilor talentați, ca urmare a scandalurilor din ultimii doi ani. Rata de acceptare a Facebook în cadrul instituțiilor de învățământ de top din Statele Unite a scăzut între 35% și 55%, după ce în 2017-2018 aceasta era de 85%. Doar jumătate din ofertele de job-uri ale companiei mai erau acceptate de inginerii software la începutul acestui an. (CNBC)

8. Chile a atins încă din acest an targetul pentru procentul de energie regenerabilă setat pentru 2025. În 2030, 70% din energia folosită va fi din surse regenerabile. (Link)

9. Clienții Uber Black vor avea în curând posibilitatea de a informa șoferii, înainte de a se urca în mașină, că doresc să fie lăsați în pace, fără să fie interesați de o conversație. (CBSNews)

10. Numărul avorturilor legale din Statele Unite:
1985: 1.328.570
1995: 1.210.883
2005: 820.151
2015: 638.169

Hillary Clinton și Jeff Bezos discută la evenimentul care a marcat deschiderea Muzeului Statuii Libertății de la New York. Evan Agostini/Invision/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Dacian Cioloş atacă PSD și PNL spunând că reprezintă o clasă politică veche
Curtea Constituţională a admis sesizarea privind completurile de trei judecători de la ICCJ – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău