Cronica serii – BNR si-a crescut cu 50% profitul

1. Banca Naţională a României (BNR) a înregistrat anul trecut o creştere de 50% a profitului net, faţă de anul precedent, până la 186,7 milioane de lei (40,9 milioane euro), iar capitalul propriu total al băncii centrale a scăzut cu 3,7%, până la 17,16 miliarde lei. Institutia îşi acoperă în totalitate cheltuielile de funcţionare, potrivit raportului prezentat vineri de guvernatorul Mugur Isărescu. (News.ro)

2. Cele mai bogate 25 de familii din lume controlează o avere de peste $1100 miliarde. Familia Walton, a fondatorului WalMart, conduce topul, cu o avere de $151.5 miliarde. Jeff Bezos, care a devenit luna aceasta cel mai bogat om din lume, are o avere estimată la +$105 miliarde. (Bloomberg)

3. Zilele acestea se împlinesc 51 de ani de la instalarea primului ATM din lume, în UK. 69.600 de ATM-uri sunt active în Marea Britanie, în scădere de la un vârf de 70.600 în 2015. (Link.co.uk)

4. Nigeria a depășit India și a devenit țara cu cei mai mulți oameni care trăiesc într-o sărăcie extramă, 86.9 milioane. India e pe doi, cu 71.5 milioane, iar pe trei este Republica Democrată Congo cu 60.9 milioane. În România, 900.000 de oameni trăiesc în sărăcie extremă, conform Băncii Mondiale. Persoanele care trăiesc cu mai puțin de $1.90 pe zi, trăiesc în sărăcie extremă. (TheAtlas)

5. BP, compania britanică care activează în industria petrolieră, a cumpărat, cu 130 milioane lire, Chargemaster, cea mai mare rețea de stații de încărcare pentru mașini electrice din Marea Britanie. Chargemaster operează 6500 de astfel de stații. (FT)

6. Actriţa Susan Sarandon s-a aflat între 575 de femei arestate ieri la Washington, după ce au organizat într-o clădire din Senatul american, la Departamentul de Justiţie, un protest faţă de politica dură în domeniul imigraţiei instituită de Donald Trump. (BBC)

7. Cafeaua e benefică pentru sănătate, chiar și în doze mai mari. Cafeina din 4 cești de cafea protejează inima, arătă rezultatele unui studiu. (ScienceDaily)

8. Uruguay și Croația sunt țările cu cel mai mic număr de locuitori dintre cele 16 naționale calificate în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia. Uruguay are 3.4 milioane locuitori în timp ce Croația are 4.1 milioane. Danemarca, Belgia, Elveția și, la limită, Portugalia, calificate și ele, au sub 10 milioane locuitori.

9. 28% dintre doctorii și chirurgii din Statele Unite sunt migranți. (Vox)

10. Fostul vicepremier şi ministru de Interne Gabriel Oprea a declarat, pentru PressOne, după ce a fost acuzat că a postat pe Facebook o fotografie trucată în care pare că îşi strânge mâna cu preşedintele SUA, Barack Obama, că fotografia a fost făcută în cadrul unei vizite oficiale la Casa Albă, unde l-a însoţit pe preşedintele Traian Băsescu, şi că el a primit-o, insistând că se poate verifica faptul că a fost prezent la acea întâlnire şi că a dat mâna cu Barack Obama. (News.ro)

Cronica serii este susținută de 2Performant.com

 

 

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – „Inflație” de autostrăzi, pe hârtie, votate astăzi de senatori
PSD a depus azi moţiunea de cenzură împotriva guvernului Orban – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău