Cronica serii – Bulgarii au blocat drumurile protestând împotriva prețurilor mari ale combustibililor

1. Raportul MCV, ce va fi făcut public marţi de Comisia Europeană, va fi mult mai dur pentru România decât pentru Bulgaria. Comisia Europeană va cere oprirea implementării legilor justiţiei şi a codurilor penale şi relansarea procesului de numire a şefului DNA. (News.ro)

2. În prezența președinților Putin și Trump, liderul francez Emmanuel Macron a declarat, la sărbătorirea celor 100 de ani de la terminarea primului Război Mondial, că “naționalismul reprezintă o trădare a patriotismului”. (CNN)

3. Peste 6.500 de cetățeni străini, din afara Uniunii Europene, figurează în datele oficiale ca primind avize de angajare în România în primele 9 luni ale acestui an, majoritatea fiind recrutați în construcții, pentru meserii precum zidar pietrar, sudor, muncitor necalificat, fierar betonist sau dulgher. (Profit.ro)

4. Câteva mii de bulgari au protestat astăzi împotriva creșterii prețului la combustibili, a taxelor mari ce se vor aplica mașinilor vechi și a posibilelor creșteri de preț pentru asigurările auto. Protestatarii au blocat, pentru câteva ore, mai multe drumuri din țară. (Reuters)

5. Alibaba Group a înregistrat vânzări record de aproape $32 miliarde de dolari de Singles’ Day. (Bloomberg)

6. Dyson a depus o cerere de brevet în Marea Britanie pentru un filtru de aer portabil care are și căști incluse. (Bloomberg)

7. 81% dintre casele din San Francisco costau, luna trecută, cel puțin $1 milion. (Link)

8. Un judecător american a ordonat Amazon să furnizeze înregistrările de la boxele inteligențe Echo în speranța că ar putea ajuta la un caz de dublă omucidere. (Engadget)

9. Timp de 37 de zile, 10 persoane, 5 femei și 5 bărbați, cu vârste între 38 și 69 de ani, au fost izolate complet pentru un experiment menit să arate când consuma corpul cele mai multe calorii. Testele au arată că cele mai puține calorii le ardem noaptea, în timp ce după amiază târziu consumam cele mai multe. (Time)

10. Recomandare documentar: “Houston, We Have a Problem”, despre programul spațial al Yugoslaviei și despre cum i-a păcălit Tito de două ori pe americani, plus consecințele acestor acțiuni în destrămarea Yugoslaviei. Este disponibil pe HBO GO. (Link trailer)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Barna/USR: Kovesi poate să fie un candidat al partidului nostru la prezidenţiale
Guvernul a discutat în ședința de miercuri plafonarea prețului la gaze naturale – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău