Cronica serii – Ciolos promite intrarea Roșiei Montane în UNESCO în 2021

1. Liderul partidului PLUS, Dacian Cioloş, şi-a asumat în faţa membrilor USR intrarea Roşiei Montane în UNESCO în anul 2021, în timpul discuţiilor şi negocierilor finale care au avut loc aseară între USR şi PLUS, pentru constituirea alianţei electorale. (Hotnews)

2. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost iritat de întrebările ziariştilor după şedinţa Comitetului Executiv al partidului. El a dat doar o scurtă declaraţie, în care a spus că vrea reducerea bugetelor serviciilor de informaţii, iar dacă nu face Guvernul aceasta reducere, o va face Parlamentul. În proiectul de buget pe acest an, Guvernul a crescut cu 14% bugetele celor patru servicii de informații. (News.ro)

3. Salariul mediu net în București a crescut cu peste 12% în primele 11 luni ale anului trecut, la 3.552 lei, potrivit datelor INS, iar numărul salariaților din București a ajuns, la finele lunii Noiembrie 2018, la 1.018.213 persoane, comparativ cu 993.740 persoane în perioada similară din 2017. (Profit.ro)

4. Papa Francisc a ajuns la Abu Dhabi pentru o vizită de 3 zile, prima a unui Papă în Peninsula Arabă. (FT)

5. Instalarea de noi centrale termice individuale „de apartament” pe gaze naturale sau alți combustibili fosili ar trebui să fie interzisă cu totul în întreaga Uniune Europeană până cel târziu în 2030, ceea ce ar permite reducerea drastică a emisiilor de carbon a sectorului european de încălzire și aer condiționat, a declarat, pentru Euractiv, coordonatorul unui proiect finanțat de UE privind decarbonizarea sectorului, proiect ce urmează să fie finalizat vara aceasta cu propuneri concrete de politici publice. (Profit.ro)

6. Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că țările care și-au manifestat susținerea pentru Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela, nu fac decât să alimenteze tensiunile din țară și să pedepsească milioane de oameni din populația Venezuelei. Turcia, în opoziție cu majoritatea aliaților din NATO, și-a manifestat susținerea pentru președintele Nicolas Maduro. (Reuters)

7. Volumul anual al tranzacțiilor internaționale în care se spală bani este de $2000+ miliarde. (Bloomberg)

8. Hackerii care au furat cryptomonede au realizat, pentru a-și ascunde urmele, între 5000 și 15000 de tranzacții înainte de a face conversia monedelor virtuale în cash. (Link)

9. O gaură enormă, cu o adâncime de 300 de metri, a fost descoperită într-un ghețar din Antarctica. Cercetătorii estimează că aproximativ 14 miliarde tone de gheață au fost dislocate prin formarea acestei găuri, care are o dimensiune echivalentă cu 2/3 din Manhattan. (CNN)

10. Jerry Seinfeld a fost dat în judecată de o companie care susține că Porsche-ul, din 1958, cumpărat de la actor, pentru $1.5 milioane, este fals. (USAToday)

Numărul serii: În ultimii 18 ani Starbucks a deschis 3600+ cafenele în 150 de orașe din China. În România sunt 46 de locații Starbucks, mai multe decât în Ungaria, Cehia, Grecia, Australia, Danemarca, Austria, Norvegia, Portugalia sau Bulgaria. (Link)

Fotografia serii – O mașină încearcă să curețe zăpada căzută din abundență în Mus, Turcia, Yahya Sezgin / Anadolu Agency / Getty:

Dacă sunteți  interesati să sponsorizati Cronica o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Totalul investiţiilor străine în companiile româneşti s-au ridicat la peste 50 de miliarde de euro în 2022 – Cronica serii
Presa din Ucraina: România este una din principalele țări prin care ajung transporturile militare din SUA – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău