Cronica serii – Creșterea prețului la energie, generată de OUG 114, va fi plătită de consumatori

1. Consumatorii casnici vor suporta integral achitarea contribuției de 2% pe cifra de afaceri a companiilor distribuitoare de energie după ce Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a publicat proiectele de ordin de modificare a tarifelor de distribuție, prin care acestea sunt majorate de la 1 martie cu peste 2,5%, pentru ca distribuitorii să-și poată recupera, de la consumatori, taxa achitată. (Profit.ro)

2. Un cardinal german a recunoscut că Biserica Catolică a distrus documente pentru a mușamaliza abuzurile sexuale comise de preoți asupra copiilor. (Link)

3. A fost publicată structura anului şcolar 2019-2020, cursurile vor începe în 9 septembrie şi se vor încheia în 12 iunie. Semestrul I se va încheia în 20 decembrie, iar al doilea semestru începe în 13 ianuarie. (News.ro)

4. Cei care vor să cumpere cele mai ieftine vacanțe mai pot merge mâine la târgul de turism al României, care se desfășoară la Romexpo, în București. La reducerile early booking de până la 15%, practicate de turoperatori în această perioadă, se adaugă și discounturile făcute de agenții cu ocazia târgului. Detalii despre oferte găsiți în link. (Profit.ro)

5. Congresul UDMR a adoptat astăzi, cu unanimitate de voturi, că steagul roșu, alb și verde este simbolul național al comunității maghiare din România, alături de steagul Ținutului Secuiesc, de imnul Ungariei și de imnul Ținutului Secuiesc. Liderul Grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a declarat, la Cluj-Napoca, la congres, că aceste simboluri naționale pot fi folosite oriunde trăiesc membri ai națiunii maghiare. (Hotnews)

6. Președintele Trump a avut un procent de minim 50% favorabilitate în 17 state americane, în timp ce în alte 16 state procentul celor care i-au aprobat activitatea a fost sub 40%. Datele sunt pentru 2018, iar la nivelul întregii țări, procentul celor care au fost de acord cu deciziile președintelui a crescut la 40%, cu două puncte procentuale mai mult ca în 2017. (Gallup)

7. Partidul care conduce Polonia, Lege și Ordine, a anunțat un program de creștere a pensiilor, a alocațiilor pentru copii și de reducere a taxelor salariale pentru cei care au până în 26 de ani, care va genera un cost de $10,5 miliarde pe an. Polonia va avea alegeri anul acesta. (Bloomberg)

8. Preşedintele american Donald Trump a nominalizat-o pe diplomata Kelly Knight Craft în postul de ambasadoare a Statelor Unite la ONU, în locul lui Nikki Haley, după retragerea-surpriză a lui Heather Nauert. Kelly Knight Craft este în prezent ambasadoare în Canada, prima femeie care reprezintă Statele Unite în această ţară. (News.ro)

9. Virgin Galactic, compania dezvoltată de Richard Branson ce își propune să ducă turiști în spațiu, a trimis cu succes primii trei oameni la 90 de km deasupra Pământului, într-un zbor test. (Quarz)

10. Gerhard Hanappi, un profesor la Institutul pentru Modele Matematice în Economie de la Universitatea pentru Tehnologie din Viena, a prezentat un studiu care conține trei scenarii pentru al Treilea Război Mondial:
a) Între Statele Unite, Rusia și China
b) Războaie civile în mai multe țări, pornite de la conflictele între extrema dreaptă și extrema stânga
c) Război între țările sărace și cele bogate. (Link)

Fotografia serii – Fanii încearcă să-l atingă pe jucătorul de baschet Luke Maye, de la North Carolina Tar Heels, Streeter Lecka / Getty:

Dacă sunteți interesati să sponsorizati Cronica, o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Educației: „Nu mai putem pune presiune pe copii pentru că nu ajungem la rezultate” – Cronica serii
Cronica serii – Întreaga piață de cryptomonede a pierdut aproape $700 miliarde din Ianuarie până azi
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău