Cronica serii – Dacian Cioloş a anunțat că a decis să candideze la alegerile europarlamentare

1. Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat că a decis să candideze la alegerile europarlamentare din acest an şi precizează că planul său este reconstruirea României, având de gând să muncească pentru ţara sa şi acasă, şi în Parlamentul European. (News.ro)

2. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că, atunci când Parlamentul va veni din vacanţă, va găsi proiectul de buget pe acest an pe masă. Liberalii cerusera convocarea unei sesiuni de urgenţă săptămâna viitoare pentru adoptarea bugetului, însă, potrivit declaraţiei lui Teodorovici, bugetul va fi dezbătut în Parlament la începutul lunii februarie. (News.ro)

3. Închiderea parțială care afectează guvernul american a devenit cea mai lungă din istoria SUA, intrând în cea de-a 22-a zi. Această oprire parţială a funcţionării administraţie federale, care a început la 22 decembrie, a depăşit cele 21 de zile de „shutdown” din timpul mandatului lui Bill Clinton în 1996. (News.ro)

4. Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a susținut că angajații din IT „beneficiază în continuare” de scutirile de taxe deși termenul a expirat la 31 decembrie 2018. (Hotnews)

5. O sută de panouri publicitate cu portrete ale unor diverse persoane, cu numele acestora şi inscripţia „Mi-e ruşine cu premierul meu” au apărut pe străzile din Cehia. Este vorba de o iniţiativă publicitară prin care este criticat premierul Andrej Babis, pentru implicarea sa în câteva afaceri controversate. (News.ro)

6. Guvernul britanic ar putea pune capăt pedepselor cu închisoarea mai mici de șase luni pentru degajarea sistemului penitenciar, a declarat secretarul de stat pentru închisori Rory Stewart. Astfel, aproximativ 30.000 de condamnați, între care hoți, ar putea scăpa de închisoare, în fiecare an, în Anglia și Țara Galilor. (Profit.ro)

7. Procentul celor care au declarat că bărbații sunt mai capabili decât femeile, sondaje Ipsos, 2017:
China: 56%
Rusia: 54%
India: 48%
Japonia: 32%
Turcia: 30%
Africa de Sud: 22%
SUA: 22%
Australia: 21%
Germania: 20%
Brazilia: 19%
Serbia: 18%
UK: 16%
Franța: 15%
Argentina: 13%
Canada: 11%
Spania: 9%

8. Amazon lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri care ar putea concura cu serviciile similare ale celor de la Google, Sony și Nvidia. Publicația americană The Information citează două persoane din interiorul Amazon care susțin că gigantul condus de Jeff Bezos lucrează în prezent la un serviciu de streaming pentru jocuri care ar putea fi lansat în 2020. (Profit.ro)

9. L’Oréal a prezentat, la Consumer Electronics Show, primul device care, împreună cu o aplicație, My Skin Track pH, poate detecta pH-ul pielii în 5-15 minute. Rezultatul vine cu recomandări de produse. (VentureBeat)

10. Comandantul unui submarin american a fost eliberat din funcție vara trecută după ce a admis că a plătit prostituate în timpul unei staționării în Filipine. Căpitanul Travis Zettel a fost reclamat după ce a cerut 10 fete la hotelul unde era cazat. (USAToday)

Numărul serii: Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a declarat că 4 miliarde de euro au fost aduse în România de acţionarii băncilor, în timp ce guvernele şi opinia publică ţipau că băncile scot bani din ţară. (News.ro)

Fotografia serii – Un veterinar hraneste doi pui de lei albi la gradina zoologica din Vladivostok:

Cronica serii este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Școlile și grădinițele vor rămâne deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de cazuri Covid de 6 la mie în noul an școlar – Cronica serii
Consiliul Fiscal: Deficitul bugetar din acest an ar putea ajunge la 4,6-4,8% din Produsul Intern Brut – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău