Cronica serii – Datoria externă totală a României a crescut cu 397 milioane euro în primele trei luni

1. Datoria externă totală a României a crescut cu 397 milioane euro în primele trei luni, la 99,814 miliarde euro, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României. (News.ro)

2. Pentagonul i-a prezentat președintelui Trump un plan prin care poate trimite 120.000 de soldați în Orientul Mijlociu în cazul unor escaladări ale conflictului cu Iran. (NYTimes)

3. Contul curent al balanței de plăți a înregistrat un deficit de 1,212 miliarde euro în perioada ianuarie-martie, cu 18% mai mare față de cel din aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Băncii Naționale a României. (Profit.ro)

4. România figurează pe locul 49 din 110 state luate în calcul de spaniolii de la Elcano Royal Institute, care măsoară anual un index al celor mai bine poziționate țări din lume și publică un raport pe baza rezultatelor. În ediția pe 2018, România își conservă poziția (ocupă același loc din 2010). (Hotnews)

5. Bitcoin a continuat să crească, cea mai cunoscută criptomonedă tranzacționându-se la un preț de peste 8.000 de dolari pentru prima dată în ultimele 10 luni. (Profit.ro)

6. Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului naționalist Lege și Ordine, care guvernează în Polonia, a promis creșterea pedepselor pentru cei care abuzează sexual de copii. Kaczynski vrea până la 30 de ani de închisoare pentru aceștia, indiferent dacă sunt preoți sau vedete. Reacția vine după ce un videoclip cu abuzurile comise de preoții catolici a devenit viral. (AFP)

7. Pentru prima oară în istoria sa, African Național Congress a scăzut sub 60% după alegerile generale din Africa de Sud, de săptămâna trecută. Economic Freedom Fighters, un partid de extrema stângă, a crescut în opțiunile electoratului. (WashingtonPost)

8. NASA vrea să trimită prima femeie pe Lună până în 2024. Doar 12 persoane au pus piciorul până acum pe satelitul natural al Pământului, toți fiind bărbați. (CNN)

9. Prima lege din Statele Unite prin care le este interzis doctorilor să devină donatori de spermă pentru pacientele lor a fost adoptată în Indiana. (TheAtlantic)

10. Un lanț de restaurante de tip fast-food va comercializa, începând cu această săptămână, greieri prăjiți în Londra. Insectele comestibile vor apărea pentru prima dată în meniul unui lanț alimentar din capitala Angliei. (TheGuardian)

Fotografia serii – Președintele Trump la întâlnirea de la Casa Albă cu premierul Ungariei, Viktor Orban. Evan Vucci/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană a propus acordarea unui sprijin financiar în valoare totală de 4 miliarde euro României – Cronica serii
Cronica serii – Ovidiu Ionescu joaca pentru aurul european la tenis de masă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău