Cronica serii – Facebook le-a propus mai multor bănci mari din SUA să facă schimb de informații financiare detaliate despre clienții lor

1. Circa 55% dintre români şi-au exprimat dorinţa de a lucra în străinătate, iar cei mai mulţi dintre respondenţii români care şi-ar dori să lucreze într-o altă ţară au sub 30 de ani şi au studii superioare, conform unui studiu realizat la nivel internaţional de către Bestjobs şi The Boston Consulting Group. (News.ro)

2. Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a anunțat  menținerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an.

3. 11 bănci au atras astăzi 10,5 miliarde de lei prin prima operațiune de tip repo din acest an, cea mai mare ca valoare începând din februarie 2013. Lichiditatea atrasă de 11 bănci ar putea determina o diminuare a dobânzilor pe interbancar și, astfel, o scădere a indicelui Robor, în funcție de care sunt calculate dobânzile la creditele populației. (Profit.ro)

4. Ambasada Statelor Unite ale Americii în România „condamnă în mod categoric” recenta vandalizare a Casei memoriale Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei, spunând că „declaraţiile denigratoare la adresa laureatului Premiului Nobel, Elie Wiesel, a preşedintelui Trump şi a altor lideri reprezintă un atac antisemit impardonabil şi un afront revoltător la adresa victimelor şi supravieţuitorilor Holocaustului”. (News.ro)

5. Procurorul general a dispus încetarea delegării în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru şase procurori care nu aveau vechimea minimă de opt ani. (News.ro)

6. Trei companii controlează 87% din piața de bere: 1. Ursus Breweries (Timișoreana, Ursus, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Pilsner Urquell, Ciucaș, Stejar, Azuga) este liderul pieței, cu 1,7 miliarde lei cifra de afaceri, pe 2017, care-i conferă 43% cota de piață, 2. Heineken (Heineken, Desperados, Ciuc, Golden Brau, Bucegi, Neumarkt, Harghita, Hațegana, Silva, Gambrinus, Affligem, Edelweiss, Birra Moretti, Amstel) care a realizat anul trecut afaceri de 1,16 miliarde lei, aferentă unei cote de piață de 29%, 3. Bergenbier (Bergenbier, Staropramen, Stella Artois, Beck’s, Noroc, Corona, Lowenbrau), cu afaceri de 599,2 milioane lei în 2017 și o cotă de piață de 15%. Anul trecut piața locală a fost de 3.97 miliarde lei, România situându-se pe locul 7 în lume, cu un consum de 94.1 litri per capita, pe an, cehii fiind, detașat, lideri, cu 143.3 litri per capita. (Profit.ro)

7. Indra Nooyi, CEO-ul care a condus în ultimii 12 ani PepsiCo, și-a anunțat retragerea urmând să predea conducerea companiei unuia dintre adjuncții săi. Doamna Nooyi, 62 de ani, a crescut vânzările, în cei 12 ani de conducere, cu 81%, până la $63.5 miliarde, cât au fost anul trecut. (WSJ)

8. Asociația Oamenilor de Afaceri din România propune evaluarea posibilității adoptării unui salariu minim orar și nu lunar, ca în prezent, afirmând că acesta ar corespunde realității unei economii marcate de variații ale cererilor de pe piața internă și internațională. (Profit.ro)

9. Procurorul general Augustin Lazăr îi invită pe procurorii generali ai parchetelor curţilor de apel şi pe ceilalţi procurori cu experienţă managerială din Ministerul Public să participe la procedura iniţiată de Ministerul Justiţiei pentru postul de procuror-şef al DNA. (News.ro)

10. Peste 120.000 de persoane au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II în weekend, majoritatea fiind înregistrate la intrarea în ţară, unde coloanele de maşini de pe autostrada pan-europeană au ajuns la zece kilometri. Cele mai multe dintre persoanele care au venit în România sunt muncitori români stabiliţi în ţări europene, care afirmă că s-au întors acasă fie pentru a petrece vacanţa, fie pentru protestul anunţat de românii din diaspora în 10 august, în Piaţa Victoriei. (News.ro)

11. Facebook le-a propus mai multor bănci mari din SUA să facă schimb de informații financiare detaliate despre clienții lor, inclusiv tranzacțiile cu carduri și verificarea soldurilor contului, ca parte a efortului de a oferi noi servicii utilizatorilor. Facebook vrea să devină o platformă în care oamenii cumpără și vând bunuri și servicii, pe lângă conectarea cu prietenii. Băncile cu care au discutat sunt JPMorgan, Wells Fargo, Ciți și US Bancorp. Rețeaua de social media își propune să crească rolul Messenger-ului în tranzacțiile online, intenția fiind de a putea să-i arate userului situația contului la momentul tranzacției.  (WSJ)

12. Partidul Muncitorilor, de stânga, din Brazilia l-a desemnat pe Fernando Haddad, fostul primar al Sao Paulo, drept partener în alegerile prezidenţiale din octombrie al fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, care candidează din închisoare, unde se află din aprilie, fiind condamnat pentru corupție. (News.ro)

13. UE le va permite companiilor europene afectate de noile sancțiuni pe care SUA le va impune Iranului, începând de mâine, să dea în judecată guvernul american pe fondul îngrijorărilor că Bruxelles-ul nu le poate oferi o protecție adecvată. (FT)

14. România a înregistrat o creştere de 4,1% al numărului de turişti în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar măsura acordării voucherelor de vacanţă este cea mai importantă luată de un Guvern, după Revoluţie, în acest sector, a anunţat luni ministrul Turismului, Bogdan Trif, la prezentarea bilanţului de şase luni. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

 

Ți-ar mai putea plăcea
ANAF va declanșa până la finalul anului 150.000 de controale – Cronica de seara
30% dintre medicii din spitalele publice nu sunt vaccinați anti-COVID-19. Persoanele care se vaccinează vor primi un voucher în valoare de 100 lei – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău