Cronica serii – In primele 6 luni platile electronice au crescut de trei ori fata de perioada similara a anului trecut

1. Numărul persoanelor care au depus plângeri în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei a ajuns la 351, a anunţat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. (News.ro)

2. Poliţia Capitalei a anunţat că a fost recuperat pistolul sustras în 10 august de la femeia jandarm bătută în timpul protestului. (News.ro)

3. New York Times susține că după ce l-a acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, actriță italiană Asia Argento a plătit $380.000 dolari unui actor de 22 de ani, Jimmy Bennett, pentru a închide amiabil acuzațiile de hărțuire sexuală. Actriță l-ar fi agresat sexual pe Bennett într-o cameră de hotel din California, la două luni după ce acesta împlinise 17 ani. (NYTimes)

4. Solicitarea făcută de partidele din opoziţie pentru convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară a fost respinsă în şedinţa Biroului Permanent care a avut loc luni, pe motiv că nu întruneşte toate prevederile legale şi regulamentare, nefiind însoţită de un proiect de hotărâre care să conţină toate detaliile, susţine vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, căreia Liviu Dragnea i-a delegat atribuţiile în perioada în care el este în concediu. (News.ro)

5. Procuratura federală din Statele Unite investighează împrumuturi de peste 20 de milioane de dolari obținute de fostul avocat personal al președintelui Donald Trump, Michael Cohen, prin intermediul companiilor de taximetrie deținute de acesta și de familia sa. Împrumurile sunt cercetate în cadrul unei investigații pentru fraudă bancară și fiscală împotriva lui Cohen și pentru posibila încălcare a legislației bancare legată de o plată în valoare de 130.000 de dolari făcută starului porno Stormy Daniels. (Profit.ro)

6. În prima jumătate a acestui an, 37,5 miliarde de lei au fost achitați electronic/cu cardul, de trei ori mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. (DigiFM)

7. Oficial astăzi s-a terminat programul de salvare al Greciei, după ce, în ultimii 8 ani, au primit împrumuturi de peste 300 miliarde euro. (VoaNews)

8. Investițiile Italiei în drumuri:
2007: 13.66 miliarde euro
2015: €5.15 miliarde euro

9. Rudy Giuliani, avocatul președintelui Trump, a declarat, într-o emisiune televizată, că și-a sfătuit clientul să nu accepte o întâlnire unu la unu cu procurorul special Robert Mueller, cel care anchetează implicarea rușilor în alegerile prezidențiale din 2016, deoarece „truth isn’t truth. (Nola)

10. Antologia „Their Greatest Hits (1971-1975)”, semnată The Eagles, este cel mai bine vândut album din toate timpurile în Statele Unite, potrivit cifrelor comunicate luni de Recording Industry Association of America. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
De la 1 ianuarie 2020, cartelele prepaid se vor vinde doar cu buletinul – Cronica serii
România a avut, în aprilie, a doua mare scădere în ritm lunar a comerțului cu amănuntul din Uniunea Europeană – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău