Cronica serii – India devine a patra putere care poate doborî un satelit

1. Guvernul a ieșit astăzi să se împrumute de la investitorii străini prin vânzarea de eurobonduri pe piețele externe. Autoritățile române oferă investitorilor străini eurobonduri cu maturitate de 7 ani, 10 ani și 15 ani. Statul a mandatat mai multe bănci mari din afară țării pentru a face pregătiri necesare încă din Februarie, dar emisiunea de eurobonduri a fost amânată din cauza întârzierii bugetului, a analizei perspectivei ratingului de țară de către agenția S&P și a incertitudinilor privind efectele OUG 114. (Profit.ro)

2. Liderul Pro România, Victor Ponta, deschide lista partidului pentru alegerile europarlamentare, fiind urmat de Corina Creţu, Mihai Tudose şi Iurie Leancă. ”Vreau să legitimez întreaga listă de candidaţi”, a spus Ponta, adăugând că este convins că Mihai Tudose îşi va reveni foarte repede şi se va alătura campaniei electorale. (News.ro)

3. ANAF pregăteşte ”controale antifraudă” la colaboratorii Uber şi Taxify. Un document oficial al Ministerului Finanţelor redactat la începutul lunii şi obţinut de Profit.ro dezvăluie planul pus la cale de Fisc în privinţa şoferilor care fac curse prin intermediul Uber şi Taxify. (Profit.ro)

4. Guvernul britanic a respins o petiţie semnată de aproape 6 milioane de persoane care cer ca Articolul 50 – cel care notifică UE de intenţia Marii Britanii de a părăsi blocul european – să fie revocat. „Acest guvern nu va revoca Articolul 50. Vom onora rezultatele referendumului din 2016 şi vom lucra alături de parlament pentru a ajunge la un acord care va asigura că vom părăsi Uniunea Europeană”, a informat Departamentul pentru Ieşirea din UE într-un comunicat. Departamentul a precizat că anularea Brexitului „ar submina atât sistemul democratic cât şi încrederea acordată de milioane de votanţi guvernului”. (News.ro)

5. Deși partidul Lege și Ordine, care guvernează în Polonia din 2015, a venit putere cu un slogan puternic naționalist, criticând imigranții, 683.000 de străini, marea majoritate ucrainieni creștini, au primit primul permis european de rezidență, în 2017, în această țară. Peste 2 milioane de ucrainieni muncesc în Polonia in timp ce 2,5 milioane de polonezi au părăsit țara după intrarea în Uniunea Europeană, în 2004. (NYTimes)

6. India a doborât un satelit, de test, devenind a patra țară din lume, după Statele Unite, China și Rusia, care posedă această capacitate. (AlJazeera)

7. Cincizeci de femei, care se descriu ca supraviețuitoare a traficului de persoane exploatate în scopuri sexuale de portalul Backpage.com, acuză Salesforce.com că a furnizat servicii către acest site. Femeile au dat în judecata compania, în San Francisco, susținând că Salesforce a susținut, cu bună știință, Backpage prin furnizarea de servicii de baze de date personalizate pentru prostituate și servicii de remarketing pentru „proxeneți și traficanți.“ (Bloomberg)

8. Ford Motor se retrage de pe piața auto rusă și închide cele două mari uzine din țară, Vsevolozhsk, de lângă Sankt Petersburg și Naberezhnye Chelny din Tatarstan, din cauza performanțelor sub așteptări din ultimii ani Producătorul auto american a informat astazi că va închide până la sfârșitul lunii Iunie toate unitățile din Rusia în care produce automobile, din cauza rezultatelor sub așteptări ale subsidiarei sale ruse, Ford Sollers. (Profit.ro)

9. ING Bank România va aduce în a doua parte a acestui an Apple Pay, a anunțat banca. Serviciul de plăți mobile de la Apple este acceptat în toată lumea și plățile pot fi făcute doar cu o atingere a telefonului la orice comerciant, terminal de transporturi, magazin sau hotel care acceptă plăți contacless. ING oferă deja un portofel electronic pentru telefoanele cu sistem Android, ING Pay, care a avut în România cea mai rapidă rată de adopție și cel mai mare grad de utilizare dintre toate țările din cadrul grupului. (Profit.ro)

10. China a distrus 30.000 de hărți care nu arătau Taiwan-ul și o regiune, disputată, din nordul Indiei ca fiind părți din teritoriul chinez. (TheIndependent)

Simona Halep va juca, de la ora 19.00, cu jucătoarea chineză Qiang Wang, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 18, în sferturile de finală ale turneului de de la Miami.

Ți-ar mai putea plăcea
Avem cel mai mic număr de studenți înregistrat în ultimii 21 de ani – Cronica serii
Jumătate din populația României locuiește în case conectate la sistemele de canalizare – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău