Cronica serii – Întreaga piață de cryptomonede a pierdut aproape $700 miliarde din Ianuarie până azi

1. Guvernul se va încadra în acest an în ţinta de deficit bugetar de sub 3% din Produsul Intern Brut (PIB), în condiţiile în care datoria publică va rămâne în jurul a 35% din PIB, iar cheltuielile cu asistenţa socială vor creşte cu 661 milioane de lei, a anunţat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, după ce rectificarea bugetară a fost aprobată în şedinţa de Guvern. (News.ro)

2. Aproape 20% din cheltuielile făcute în domeniul sănătății din țările membre ale Uniunii Europene sunt inutile și ar putea fi realocate pentru o mai bună utilizare, se arată într-un raport publicat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. (Profit.ro)

3. Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunțat în favoarea lui Liviu Dragnea și a suspendat decizia instanței supreme privind noua componență a completurilor de 5 judecători. Instanța a admis astfel solicitarea liderului PSD privind modul în care a fost refăcut completul de judecată care trebuie să îi dea sentinţa finală în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. (Hotnews)

4. Întreaga piață de cryptomonede a scăzut cu aproape $700 miliarde, adică 80%, comparativ cu vârful înregistrat în Ianuarie anul acesta, când valoarea ajunsese la $830+ miliarde. (CNBC)

5. Salariaţi Amazon în Spania, Germania şi Marea Britanie au intrat în grevă azi, de „Black Friday”, cerând condiţii de muncă mai bune. (News.ro)

6. Fostul ministru al Brexitului, Dominic Raab, a afirmat că acordul privind Brexitul al premierului Theresa May ar fi „chiar mai rău” decât rămânerea în Uniunea Europeană. Raab, un politician pro-Brexit, care şi-a dat demisia în semn de protest faţă de acordul negociat de Theresa May cu UE, a declarat că nu susţine rămânerea în blocul european, dar că planul lui May este inferior acestei variante. (News.ro)

7. Tranzacțiile de astăzi, de Black Friday, din Marea Britanie, au crescut ca număr, cu 16%, dar au scăzut ca valoare, cu 21%, arată datele preliminare colectate de Barclaycard, care procesează aproape jumătate din cardurile de debit și credit din UK. (Reuters)

8. Digi 4K va fi prima televiziune din România care va emite în format Ultra HD începând de maine, 24 noiembrie. În acest weekend vor fi transmise în 4K mai multe meciuri de fotbal și ultima etapă din Formula 1. (GSP)

9. Mickey Mouse a împlinit 90 de ani. (Link) un resort din Bali interzice telefoanele lângă piscina (CNN), iar Amazon livrează cu bărcile de pescuit în India. (Link)

10. Rușii au început să fie mai fericiți după ce au renunțat la consumul de vodcă, înlocuindu-l cu bere și au început să ducă o viață mai sănătoasă, astfel încât rata sinuciderilor în rândul bărbaților a scăzut semnificativ. (TheEconomist)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Firmele au acumulat restante de peste 2 miliarde de euro la taxe, la finalul lui iunie – Cronica serii
Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău