Cronica serii – Iohannis: oameni care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luaţi în plină zi de Poliţie

1. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la Consiliul Naţional al PNL, că PSD a promis lapte şi miere, dar ”Dragnea şi câţiva acoliţi au pus mâna pe putere” şi o folosesc pentru a scăpa de dosare penale. Preşedintele a subliniat că oameni care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luaţi în plină zi de Poliţie, ceea ce nu s-a mai întâmplat din anii întunecaţi ai comunismului. Iohannis le-a cerut liberalilor să fie uniţi în următoarea perioadă, să ţină cont că în opoziţie există partide ”bine intenţionate”, alături de societatea civilă, iar PNL este cea mai importantă parte a soluţiei împotriva ”acestui stil de conducere iraţională, ireală”, care nu poate continua. (News.ro)

2. Orange împreună cu alți investitori, printre care și Rotana Group din Dubai, au investit 160 milioane euro în Deezer, într-o nouă rundă de investiții care evaluează serviciul muzical francez la peste 1 miliard euro. Compania a anunțat că are 15 milioane de abonați și un catalog muzical ce conține peste 53 milioane melodii. (DigitalMusicNews)

3. Conform unui sondaj făcut pe 5000 persoane de către un profesor de psihologie de la Universitatea Texas-Austin, 91% dintre bărbați și 84% din femei au avut la un moment dat intenția de a ucide pe cineva, de obicei gândindu-se inclusiv la metoda prin care să o facă. (Quarz)

4. Lucrările pentru lărgirea la 4 benzi a străzii Fabrica de Glucoză ar trebui să înceapă în trei săptămâni, termenul de execuţie fiind de 15 luni, cu posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni. Lărgirea ar putea decongestionă traficul între Pipera și Barbu Văcărescu. (News.ro)

5. Spectacolul Perseidelor, ploaia de meteoriți ce se va întâmpla zilele următoare, cu un vârf între 10 și 13 August, ar putea fi unul dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani. Rata exploziilor ar putea ajunge la 150 la 200 de meteoriți pe oră, conform estimărilor. (Forbes)

6. La patru ani de la extirparea unei părți din creier, afectată de o tumoare, un băiat de zece ani se dezvoltă normal, recunoscând figurile chiar dacă partea din creier operată era responsabilă cu această funcție. Percepția vizuală și recunoașterea obiectelor sunt la un nivel similar cu al altor copii de vârstă similară, singurul efect negativ fiind pierderea abilității de a vedea lucrurile din câmpul vizual stâng. (CBS)

7. Parlamentarii francezi au votat că hărțuirea sexuală pe stradă este infracțiune și se pedepsește cu amendă de 750 euro. (NPR)

8. Numărul de angajați ai Marinei Regale Britanice:
1945: 861.000
1955: 128.000
1970: 86.000
1991: 62.000
2017: 29.000

9. Un castel din Irlanda de Nord, folosit la filmările din Game of Thrones, a fost scos la vânzare parțial. 500.000 lire sterline ar trebui să plătească cine vrea să dețină parte din castelul unde s-a filmat scena din sezonul 3 al celebrului serial, scena în care Robb Stark îl execută pe Rickard Karstark. (ApartmentTherapy)

10. Președintele Trump l-a insultat pe jucătorul de baschet din NBA, LeBron James, spunând că gazda CNN care i-a luat interviul “l-a făcut să pară deștept, ceea ce nu e ușor de făcut”. LeBron l-a criticat constant pe Trump, spunând că încearcă să se folosească de sport pentru a diviza americanii. (BBC)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Românii care lucrează în străinătate au trimis acasă $7,2 miliarde anul trecut – Cronica serii
Rovana Plumb anunţată în postul de comisar european din partea României – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău