Cronica serii – Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Munchen, cu vicepreşedintele american Mike Pence

Simona Halep o conduce pe Elise Mertens cu 6-3, 3-2 în finala Qatar Open 2019 care se joacă la aceasta oră.

1. Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi, la Munchen, cu vicepreşedintele american Mike Pence. ”Am reiterat importanţa Parteneriatului nostru Strategic şi consolidarea în continuare a relaţiei transatlantice”, a scris Iohannis pe Twitter, la finalul întâlnirii. Tot astăzi, şeful statului a avut o întrevedere cu Manfred Weber, preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European. (News.ro)

2. Trezorierul PSD Mircea Drăghici a anunţat că a decis să îşi „retragă candidatura” pentru funcţia de ministru al Transporturilor. „Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă şi perseverenţă, dar şi cu sacrificii”, spune el. (News.ro)

3. Amenzile aplicate pentru încălcarea regulilor de salubritate, de comerț în piețe, curățenie și întreținere a spațiilor publice sau parcurilor și clădirilor vor putea fi transformate în muncă în folosul comunității de consiliile locale, fără a mai fi nevoie de o decizie a instanței. Prevederea a fost deja introdusă într-un proiect de lege. (Profit.ro)

4. Pentru a 5-a lună consecutivă înmatriculările de autoturisme înregistrează scăderi în Europa. Datele agregate din cele mai mari piețe auto din Europa, respectiv Germania, Franța, Marea Britanie, Italia și Spania, indică scăderi anualizate de 4,6% a vânzărilor de vehicule. (Profit.ro)

5. Singapore este singurul stat care și-a obținut independența, în secolul 20, împotriva voinței sale, după ce a fost expulzat, în August 1965, din federația pe care o făcea cu Malayesia.

6. În ultimii 10 ani, 2008-2018, veniturile Nerflix au crescut de la $1,4 miliarde/an la $15,8 miliarde/an, în timp ce box office-ul din America de Nord a crescut de la $9,6 miliarde/an la $11,9 miliarde/an.

7. CBS a anunțat că și-a atins, cu doi ani mai devreme, targetul de 8 milioane abonați la platformele sale de streaming, CBS All Access și Showtime. Creșterea în ultimul an a fost de 60%. Targetul pentru 2022 a fost setat la 25 milioane abonați. (Engadget)

8. Warner Bros a anunțat că noul film “Dune”, bazat pe cartea lui Frank Herbert, va fi lansat în 20 Noiembrie 2020, în cinematografe. Charlotte Rampling, Javier Bardem, Oscar Isaac, Jason Momoa sunt câteva nume care ar putea juca în film. (Gizmodo)

9. Actorul elveţian Bruno Ganz, cunoscut pentru interpretarea lui Adolf Hitler în „Downfall”, a murit la vârsta de 77 de ani, la Zurich, a anunţat managerul său, Patricia Baumbauer. O secvență din “Downfall” a fost folosită în ultimii ani la generarea de meme-uri. (News.ro)

10. În timpul unei alerte cu bomba în școală la care învață, o fetiță de 7 ani din Statele Unite și-a scris pe mână “Vă iubesc, mama și tata”. Întrebată de ce a făcut asta, ea a declarat că a vrut ca părinții ei să știe că îi iubește în cazul în care ar fi fost ucisă. (USAToday)

Fotografia serii – Coperta ultimului număr The Economist:

Dacă sunteți interesati să sponsorizati Cronica o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Transporturilor: În septembrie speram să putem vedea trenurile de metrou circulând pe M 5 – Drumul Tabarei – Cronica serii
Naționala feminină s-a calificat în finala Campionatelor Europene de tenis de masă – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău