Cronica serii – Ludovic Orban a votat la referendum, Klaus Iohannis inca nu

1. Astăzi, la ora 16, prezentă la vot era de 15,21%, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central. (News.ro)

2. Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au participat la slujba de la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu însă nu a anunţat dacă şi unde va merge la vot de referendum. (News.ro)

3. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat astăzi, la ieşirea de la vot, că referendumul este cea mai puternică instituţie a democraţiei, iar tema acestuia este „extrem de importantă”, „pentru că este vorba despre cum este constituită celula de bază a societăţii, familia”. (News.ro)

4. România a exportat, în primele șase luni din 2018, îmbrăcăminte și accesorii în valoare de 1,284 miliarde de euro, o sumă cu 5,4% mai mică față de cea din perioada similară din 2017, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică. Importurile de îmbrăcăminte și accesorii s-au cifrat la 776,2 milioane de euro, fiind cu 10,4% mai mari comparativ cu cele din anul precedent, înregistrându-se astfel un excedent de 508 milioane euro pe acest segment. (Profit.ro)

5. Trei din patru americani share-uiesc conturile de Netflix, Amazon Prime, Hulu, Spotify, Airbnb cu membrii familiei sau cu prietenii. (CNBC)

6. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a blocat o inițiativă a guvernului de a semna un contract de consultanță cu firma McKinsey & Co., după ce opoziția l-a acuzat că preda economia în mâinile străinilor. (Bloomberg)

7. Japonia va permite modificarea ADN-ului pentru embrionii umani, în scopul cercetării. (Nature)

8. Cercetatorii au descoperit că anumite gene, preluate de omul modern de la Omul de Neanderthal, joacă un rol important în protecția împotriva unor virusuri ca herpes sau HIV. (NYTimes)

9. Consumul de marijuana prezintă un risc mai mare pentru creierul adolescenților decât consumul de băuturi alcoolice. (USAToday)

10. În California, începând de anul viitor, judecătorii vor putea decide custodie comună pentru animalele de companie, în cazul divorțurilor. (Quarz)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
România înregistrează un record absolut al numărului de contracte de muncă, cu aproape 100.000 mai multe la finalul anului 2023 faţă de 2022 – Cronica serii
USR reclamă DNA la Comisia Europeană – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău