Cronica serii – Ministrul Educatiei a demisionat: „Toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română.”

1. Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență care modifică legislația insolvenței. Printre schimbările importante se află posibilitatea ștergerii a până la 50% din datoriile către stat, conversia acestora în acțiuni, vânzarea de creanțe în anumite condiții, precum si un termen de 30 de zile pentru judecarea cererii de faliment dacă debitorul nu se conformează planului sau acumulează noi datorii. (Profit.ro)

2. Valentin Popa a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei: „Nu sunt de acord cu solicitarea UDMR privind orele de limba română la clasele minorităţilor. Toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română.” (News.ro)

3. Costul mediu lunar al forţei de muncă în anul 2017, faţă de 2016, a crescut cu 14,7%, până la 4008 lei pe salariat, în condiţiile în care câştigul salarial mediu lunar brut a urcat tot cu 14,7%, până la 3223 lei, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

4. Germania va găzdui ediția din 2024 a Campionatului European de fotbal.

5. Economia Statelor Unite a crescut cu 4.2% în trimestrul al doilea. Este cea mai mare creștere înregistrată de la cea din trimestrul al treilea din 2011. (CNBC)

6. Fondul de investiții Abris Capital Partners a vândut, într-o tranzacție estimată de Profit.ro la circa 150 milioane de euro, participația deținută la Urgent Cargus, al doilea mare jucător local din curierat, care reprezintă peste 99% din acțiunile companiei. Afacerea a fost vândută către Mid Europa Partners, fond de investiții focusat pe Europa Centrală și Turcia, acționari la Regina Maria și rețeaua de magazine Profi. (Profit.ro)

7. Stripe, platforma care ajută companiile să proceseze plățile, a ajuns la o evaluare de $20 miliarde după ce a strâns 245 milioane într-o nouă rundă de investiții condusă de Tiger Global. Acum doi ani compania a fost evaluată la $9 miliarde. (TechCrunch)

8. Un vaccin experimental creat de GlaxoSmithKline poate preveni dezvoltarea tuberculozei la jumătate dintre persoanele cărora le este administrat, fiind posibil să devină primul vaccin nou împotriva acestei boli din ultimul secol, au declarat cercetători citaţi de Reuters. (News.ro)

9. Andreea Mihai, fost director de marketing şi comunicare al Carrefour România, s-a alăturat Leroy Merlin, numărul doi pe piața de DIY, ca membru al comitetului director, responsabila pe marketing şi e-commerce. (News.ro)

10. Al şaselea şi ultimul sezon al serialului „Culisele puterii/ House of Cards”, cu Robin Wright în rol principal, va fi disponibil pe Netflix din 2 noiembrie. (News.ro)

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 18.000 de firme au aplicat în câteva ore pentru a lua credite garantate de stat – Cronica serii
Știrile pozitive ale anului 2019. Iunie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău