Cronica serii – ProRomânia vrea guvern de uniune națională după alegerile europarlamentare

1. România conduce Franța cu 2-1 în semifinala de Fed Cup, după ce Simona Halep a învins-o, în trei seturi, pe Caroline Garcia. La această oră se joacă al doilea meci de simplu al zilei, dintre Irina Begu și Pauline Parmentier, scorul fiind 1-1 la seturi. Daca Irina va câștiga setul decisiv, România se califică în finala competiției, unde va întâlni Australia.

2. Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, spune că lipsa forței de muncă este o problemă cu caracter general în România, motiv pentru care vor fi inițiate negocieri cu toate statele membre UE pentru un pachet de măsuri care ”să răspundă atât nevoii, cât și dorinței de revenire acasă a celor plecați la muncă în străinătate”. (Profit.ro)

3. Volodimir Zelenski pare se să îndrepte către victorie, după ce la cinci ani după revoluția pro-occidentală, ucrainienii par determinați să prefere un actor de comedie, fără experiență politică, în schimbul actualului lider Petro Poroșenko, care a eșuat în a pune capăt conflictului din est cu separatiștii pro-ruși. Primele date de tip exit poll de la ora 12.00 prezentate în presa rusă par să îl crediteze pe Zelenski cu 71,8% din voturi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. (Hotnews)

4. Pro România va începe, săptămâna viitoare, discuţiile cu partidele de Opoziţie pentru iniţierea, după alegerile europarlamentare, a unei moţiunii de cenzură pentru a schimba Executivul şi pentru a forma un guvern de uniune naţională, a anunţat azi vicepreşedintele Pro România, Mihai Tudose. (Hotnews)

5. Revista Fortune a scos a șasea ediție a Top 50 Cei Mai Mari Lideri ai Lumii (Link). Primele cinci poziții sunt ocupate de:
1. Bill și Melinda Gates
2. Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande
3. Procurorul Robert Mueller
4. Pony Ma, fondatorul și CEO-ul Tencent
5. Satya Nadella, CEO-ul Microsoft

6. Joe Biden, fostul Vicepreședinte american din mandatele lui Barack Obama, își va anunța miercuri candidatura pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale de anul viitor. (TheAtlantic)

7. Aproape jumătate din creșterea populației Statelor Unite între 2017 și 2018 se datorează imigranților. (Link)

8. Anul trecut, din 37,8 milioane de zboruri comerciale la nivelul întregii lumi, în 15 s-au înregistrat accidente fatale ceea ce înseamnă un număr de 0.39 accidente la un milion de zboruri, conform datelor Aviation Safety Network. La începutul anilor ‘70, situația era mult mai gravă, cu un accident fatal la fiecare 160.000 zboruri. (WashingtonPost)

9. Producătorul belgian de ciocolată Godiva și-a deschis prima cafenea din Statele Unite, în Manhattan/New York. Belgienii au în plan deschiderea a 2000 de cafenele în următorii ani, din care 400 în SUA. (Bloomberg)

10. Scara pe care se crede că a urcat Iisus înainte de răstignire, pătata de sânge, şi care a fost cumpărată de la Ierusalim de imperiul roman, a fost deschisă pentru public după 300 de ani. Creştinii, care celebrează Paştele, cred că Iisus a urcat Scara Sfântă sau Scala Sancta, pe drumul său către judecata lui Pilat din Pont, înainte de răstignire. Treptele din Roma au fost redeschise la începutul acestei luni după mai mult de un an de restaurare, oferind pelegrinilor o ocazie unică de a le urca aşa cum milioane de oameni au făcut-o înainte, timp de secole, în genunchi. (News.ro)

Fotografia serii – Slujba de Paste desfasurata la Vatican:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Isărescu: inflatie de 3.5% si crestere de 4% pentru anul acesta
Economia SUA a înregistrat o scădere anuală record în trimestrul al doilea, de aproape 33% – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău