Cronica serii – Rusii protesteaza impotriva cresterii varstei de pensionare

1. Premierul Viorica Dăncilă a transmis în mesajul de Ziua Imnului Naţional că imnul „i-a mobilizat pe cei care, la 1 decembrie 1918, s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia”, dar, de fapt, evenimentul a avut loc pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia, în timp ce Câmpia Libertăţii se află la Blaj, fiind legată de momentul 1848, când s-a strigat „Noi vrem să ne unim cu ţara”. Mesajul premierului a fost modificat, fiind scoasă referirea la Câmpia Libertăţii, însă după aceea a fost şters, iar la scurt timp repostat. Cel mai probabil este vorba de o eroare a echipei de comunicare/consilieri. (News.ro)

2. Noul președinte pakistanez, Imran Khan, ar putea fi forțat să ceară ajutorul FMI pentru un împrumut de $12 miliarde. În ultimul an Pakistanul a împrumutat cel puțin $5 miliarde de la bănci din China, iar ultimul împrumut luat de la FMI a fost în 2013, când a împrumutat $5.3 miliarde. În acest moment Banca Centrală mai are în conturi $9 miliarde care nu acoperă nici măcar două luni de importuri. (FT)

3. Google Drive va deveni produsul cu numărul opt de la Google care va atinge un miliard de utilizatori. Celelalte șapte sunt search-ul, Gmail, Chrome, Maps, YouTube, Android și Play. (TechCrunch)

4. Mai mult de 10.000 de participanți s-au adunat la Moscova, la chemarea Partidului Comunist, pentru a protesta împotriva unei eventuale creșteri a vârstei de pensionare. Proteste similare au avut loc și în alte orașe mari. Camera inferioară a Parlamentului, Duma, a anunțat un proiect de lege care va crește treptat vârsta de pensionare, pentru femei de la 55 la 63 de ani, iar pentru bărbați de la 60 la 65 de ani. (AP)

5. Susținerea pentru coaliția conservatoare a cancelarului Angela Merkel a atins cel mai redus nivel de la preluarea puterii, în 2006. Conform unui sondaj dat publicității astăzi, Creștinii Democrați și aliații lor bavarezi mai sunt susținuți doar de 29% din populație. (Reuters)

6. Vicepremierul Italiei, Luigi Di Maio, a declarat că un referendum pentru ieşirea Italiei din zona euro nu face parte din planul de guvernare al coaliţiei aflate la putere. Întrebat despre un referendum într-un interviu publicat în Corriere della Sera, Di Maio a declarat că este „un subiect care preocupă guvernul” dar că nu face parte din „contractul” semnat de partidele aflate în coaliţie, Mişcarea 5 Stele şi Liga Nordului. (News.ro)

7. Recorduri de temperatură înregistrate în Iulie:
Emiratele Arabe Unite: 51.4°C
Africa + Algeria: 51.3°C
Tunisia: 49.2°C
Los Angeles: 48.9°C
Baku: 42.7°C
Erevan : 42.4°C
Japonia: 41.1°C
Kabul: 40.5°C
Tbilisi: 40.5°C
Montreal: 36.6°C
Nordul Suediei: 32.5°C
Marea Baltică: 25°C

8. Un studiu arată că stresul în perioada sarcinii poate genera anxietate și depresie pentru copil când va deveni adult. (Quarz)

9. Facebook și CEO-ul Mark Zuckerberg au fost dați în judecată vineri, la o zi după prăbușirea acțiunilor companiei, provocată de rezultatele financiare slabe. Procesul intentat de James Kacouris, acționar Facebook, vizează compania, pe Zuckerberg, dar și directorul financiar David Wehner. Kacouris susține că acționarii nu au fost informați la timp despre evoluția slabă a veniturilor și scăderea numărului de utilizatori activi, astfel încât piețele au fost șocate când „adevărul a ieșit la suprafață”. (Profit.ro)

10. Vârsta medie la care tinerii părăsesc casa părintească, date din 2017:
Muntenegru: 32.5
Croația: 31.9
Italia: 30.1
Grecia: 29.4
Spania: 29.3
Polonia: 27.7
Irlanda: 26.3
UK: 24.4
Franța: 24
Germania: 23.7
Olanda: 23.6
Finlanda: 21.9
Danemarca: 21.1
Suedia: 21

Cronica serii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Marcel Ciolacu: În 17 august, PSD va depune moţiunea de cenzură – Cronica serii
Director E.ON România: Furnizorii nu găsesc în piaţă energie cu livrare anul viitor şi astfel nu le pot transmite clienţilor lor cât va costa energia – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău